Τώρα το ρεύμα σας γίνεται πράσινο!

Η πρόσθετη υπηρεσία από τη ΔΕΗ που εγγυάται πως όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνετε στο σπίτι σας, τόση παράγεται και δεσμεύεται για εσάς από Ανανεώσιμες Πηγές.

 • Δωρεάν οι 3 πρώτοι μήνες
 • Σταθερή χρέωση 0,80€/μήνα
Με ενδιαφέρει!

Είμαι πελάτης και θέλω να το αποκτήσω.

GreenPass

Προνόμια & Οφέλη
Δωρεάν οι 3 πρώτοι μήνες για αιτήσεις έως 31.08.2022
Σταθερή χρέωση 0,80€/μήνα
Περιγραφή

Επιλέξτε το GreenPass και στηρίξτε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος

Το GreenPass εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνετε στο σπίτι σας, τόση ποσότητα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές και δεσμεύεται για τη δική σας κατανάλωση από τη ΔΕΗ, τον μεγαλύτερο προμηθευτή* ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στην Ελλάδα. 

Προσθέστε το εύκολα, με ένα κλικ, σε όποιο προϊόν ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΗ έχετε επιλέξει. 

Η υπηρεσία έχει διάρκεια 12 μήνες. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 6%.
*Πηγή: Μείγμα Προμηθευτή 2020 ΔΑΠΕΕΠ. Δείτε περισσότερα.

Χρήσιμα έγγραφα
Θέλω να μάθω περισσότερα

Τι είναι το GreenPass;

Το GreenPass είναι η εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές και διαθέτει η ΔΕΗ.

H υπηρεσία GreenPass είναι η δέσμευση μέσω Εγγυήσεων Προέλευσης ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ισόποσης ηλεκτρικής ενέργειας με εκείνη που καταναλώνει το νοικοκυριό σας από την παραγωγή των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της ΔΕΗ.

 

Τι είναι οι Εγγυήσεις Προέλευσης;

Οι Εγγυήσεις Προέλευσης αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και άλλων χαρακτηριστικών της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Συνιστούν ένα παράλληλο προϊόν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και εμπορεύονται μαζί ή χωριστά από την ηλεκτρική ενέργεια στην οποία αναφέρονται.

Πρόκειται για την «ταυτότητα» της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο διαχωρισμός των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της ενέργειας από την ίδια την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ προσφέρει τη δυνατότητα προμήθειας των πράσινων χαρακτηριστικών της ενέργειας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές από αυτές της παραγωγής τους.

Οι Εγγυήσεις Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν τη βεβαίωση του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στην προκείμενη περίπτωση της ΔΕΗ, προς εσάς, ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνετει στην οικία σας, παράγουμε ισόποση ενέργεια από συγκεκριμένες πιστοποιημένες ΑΠΕ και την έχει δεσμεύσει για αυτήν.

Κάθε πιστοποιητικό είναι ηλεκτρονικό, μοναδικό, μεταβιβάσιμο και επομένως εμπορεύσιμο. Η τιμή του αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά από την παραγωγή 1 MWh ενέργειας από ΑΠΕ.

Κάθε πιστοποιητικό εγγυήσεων προέλευσης από ΑΠΕ αναγράφει μεταξύ άλλων πληροφοριών:

 • έναν μοναδικό αριθμό πιστοποίησης
 • τον εκδότη
 • την ποσότητα ενέργειας
 • το είδος της πηγής ενέργειας
 • τον σταθμό παραγωγής της
 • την περίοδο παραγωγής

 

Tο πλήθος των διαθέσιμων Εγγυήσεων Προέλευσης είναι πεπερασμένο και μπορεί να μεταβληθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες, διότι εξαρτάται αντικειμενικά από τις καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τον αριθμό, το μέγεθος και την παραγόμενη ισχύ των πιστοποιημένων σταθμών ΑΠΕ της ΔΕΗ. Επομένως, πρόκειται για ένα προϊόν περιορισμένης ποσότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορεί κάποιος να ανακαλέσει (δηλαδή να δεσμεύσει προς χρήση) Εγγυήσεις Προέλευσης από ΑΠΕ υπέρ τρίτου θα πρέπει να έχει Άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και να είναι ο Προμηθευτής του.

 

Από πού παράγεται η ενέργεια που θα δεσμεύεται για μένα;

Η ΔΕΗ είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην χώρα μας. Η εγκατεστημένη ισχύς των Υδροηλεκτρικών της σταθμών παραγωγής είναι της τάξης των 3000 MW, ενώ των Αιολικών και Φωτοβολταϊκών της σταθμών της τάξης των 200 MW.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μου θα είναι «πράσινη» αν αγοράσω το GreenPass;

Η ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει στα σπίτια μας μέσα από το Δίκτυο είναι «γκρι», γιατί πρόκειται για το μείγμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με όλους τους τρόπους (π.χ. λιγνίτη, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική παραγωγή κ.τ.λ.)

Αγοράζοντας το GreenPass, ουσιαστικά αγοράζουμε «πράσινα χαρακτηριστικά» για την «γκρι» ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουμε στο σπίτι μας. Με αυτό τον τρόπο, μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα του νοικοκυριού μας, δηλαδή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και ταυτόχρονα υποστηρίζουμε την υλοποίηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας.

 

Σε τι θα ωφεληθώ αν το αγοράσω;

Η αγορά της υπηρεσίας GreenPass είναι μια δήλωση από την πλευράς σας ότι το νοικοκυριό σας επιθυμεί να λειτουργεί με ένα βιώσιμο τρόπο που θα επιτρέψει και στις επόμενες γενεές να φτιάξουν και εκείνες τα δικά τους νοικοκυριά! Το GreenPass είναι μια δήλωση και μια προσπάθεια για έναν πλανήτη πιο καθαρό και ένα μέλλον βιώσιμο.

 

Μπορώ να διακόψω χωρίς χρέωση τη σύμβασή μου;

Η σύμβαση μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την πάροδο του πρώτου μήνα από την ενεργοποίηση του GreenPass χωρίς επιπλέον χρέωση.

Συνδυάστε το GreenPass με τις πρόσθετες υπηρεσίες της ΔΕΗ

Ανακαλύψτε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες μας και κερδίστε πολλαπλά οφέλη!

Άμεση τεχνική βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα στο σπίτι, στο πι και FixIt!

Άμεση τεχνική βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα στο σπίτι, στο πι και FixIt!

Νιώστε ασφαλείς στο σπίτι όταν χρειαστείτε ξαφνικά ηλεκτρολόγο, υδραυλικό ή κλειδαρά… και όλα θα γίνουν στο πι και FixIt!

 • 50% έκπτωση για 6 μήνες για αιτήσεις έως 31.07.2022
 • Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα
 • Κάλυψη κόστους 100€ ανά επίσκεψη τεχνικού
 • Κάλυψη από 3 ειδικότητες: ηλεκτρολόγος, υδραυλικός και κλειδαράς
Νιώστε ασφαλείς στο σπίτι σας όλο τον χρόνο!

Νιώστε ασφαλείς στο σπίτι σας όλο τον χρόνο!

Νιώστε ασφαλείς, όταν χρειαστείτε ξαφνικά ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, κλειδαρά ή τεχνικό ατομικού καυστήρα Φυσικού Αερίου.

 • 50% έκπτωση για 6 μήνες για αιτήσεις έως 31.07.2022
 • Εξυπηρέτηση 24/7, όλες τις ημέρες της εβδομάδας
 • Κάλυψη κόστους 100€ ανά επίσκεψη τεχνικού
 • Κάλυψη από 4 ειδικότητες: ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, κλειδαράς, τεχνικός αερίων καυσίμων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιλέξτε τον τρόπο εξυπηρέτησης που προτιμάτε

Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form