Απλές, εύκολες και χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Υπάρχουν κάποια πράγματα για την ενέργεια του σπιτιού σας που μπορεί να μην τα γνωρίζετε. Με τις συμβουλές της ΔΕΗ θα μάθετε τα πάντα σχετικά με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

ΔΕΗ myEnergy Tips

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι στο χέρι όλων μας

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινάει από το σπίτι και γίνεται ακόμα πιο εύκολη με τα myEnergy Tips της ΔΕΗ!

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας, μπορείτε κι εσείς να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος των λογαριασμών σας και να περιορίσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα με απλές και εύκολες αλλαγές σε μικρές καθημερινές συνήθειες που όλοι έχουμε.

Γρήγορα tips εξοικονόμησης ενέργειας
Απαντήσεις σε 5 καθημερινές απορίες

Τι όφελος έχω από τη χρήση λαμπτήρων LED;

Αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες με νέους τύπου LED, εξασφαλίζετε καλύτερη απόδοση και έως 90% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τους παλαιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επιπλέον, οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας διαρκούν μέχρι και 10 φορές περισσότερο από τους κοινούς.

 

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω ενέργεια κατά τη διάρκεια χρήσης του κλιματιστικού;

Αποφεύγοντας τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού και αφήνοντας τη συσκευή να ζεσταθεί και στη συνέχεια χαμηλώσετε τη θερμοκρασία, η ψύξη του δωματίου θα γίνει το ίδιο γρήγορα, εξοικονομώντας ενέργεια.

 

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω άμεσα την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι μου;

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι άμεσα: να μην αφήνετε σε φάση αναμονής (standby) τις συσκευές σας. Πολλές συσκευές, όπως η τηλεόραση, συνεχίζουν να καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν είναι κλειστές. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, όταν οι ηλεκτρικές συσκευές παραμένουν σε φάση αναμονής, σπαταλάται ηλεκτρική ενέργεια ίση με 5%-15% της οικιακής ηλεκτρικής κατανάλωσης.

 

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω ενέργεια αν έχω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Συνδέστε τον ηλιακό θερμοσίφωνα με το πλυντήριο ρούχων. Έτσι, χρησιμοποιώντας το ήδη ζεστό νερό από τον ηλιακό, εξοικονομείτε ενέργεια.

 

Τι να επιλέξω για εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού μου;

Τοποθετώντας αντλία θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εάν ζείτε σε ήπιο κλίμα, μειώνετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με την κατανάλωση που προκύπτει από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τη θέρμανση του σπιτιού σας.

 

Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form