Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της αλβανικής KESH για ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας

Συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της αλβανικής KESH για ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΚΕSH, της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού της Αλβανίας, για την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Συμφωνία προβλέπει παραδόσεις νυκτερινής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς την ΚΕSH από την τρέχουσα περίοδο μέχρι τα τέλη προσεχούς Φεβρουαρίου και την ανάκτησή της κατά την περίοδο Ιούνιος - Αύγουστος 2007.
Η παροχή νυκτερινής ενέργειας από τη ΔΕΗ συμπληρώνει την υδροηλεκτρική παραγωγή στην οποία στηρίζεται το Σύστημα της Αλβανίας, ώστε να βελτιώνεται ο βαθμός επάρκειας του Αλβανικού Συστήματος καθ' όλο το 24ωρο.
Η ανταπόδοση της ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες ενισχύει τη ΔΕΗ σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι απαιτήσεις από το Ελληνικό Σύστημα.
Η προβλεπόμενη ποσότητα που θα στείλει η ΔΕΗ στην ΚΕSH είναι της τάξεως των 60.000 MWh, ενώ η ΔΕΗ θα παραλάβει κατά τους θερινούς μήνες του 2007 ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας σε ισχύ της τάξεως των 50 - 100 MW.
Τη σχετική Συμφωνία υπέγραψαν οι κ.κ. Δημήτρης Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., και Andi Beli, γενικός διευθυντής της KESH.
Ο κ. Μανιατάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για διεθνοποίηση των εργασιών της σε γειτονικές αγορές, ενώ ο κ. Beli αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται για εκσυγχρονισμό ολόκληρου του συστήματος παραγωγής ηλεκτρισμού της Αλβανίας.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να εξετάσουν τη διεύρυνση της συνεργασίας τους με την ανάληψη από τη ΔΕΗ του προγραμματισμού ανάπτυξης του Ηλεκτρικού Συστήματος της Αλβανίας, την αναβάθμιση και επέκταση δικτύων, υλοποίηση υδροηλεκτρικών έργων κλπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης (αριστερά), διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, και ο κ. Andi Beli, γενικός διευθυντής της KESH, υπογράφουν τη συμφωνία για ανταλλαγή Η/ΕΑθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2006                                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.