Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κεφαλλονιά

Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κεφαλλονιά
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από μεγάλες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ που είχαν μεταβεί επειγόντως στο νησί και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έγινε προσωρινή σύνδεση του δικτύου Μέσης Τάσης της Κεφαλονιάς από Βορρά με την Λευκάδα μέσω του υποβρυχίου καλωδίου και έτσι αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ηλεκτροδοτήθηκε η περιοχή που καλύπτεται από γραμμές που δεν είχαν υποστεί ζημιά ξεκινώντας από το Φισκάρδο και φτάνοντας λίγο έξω από την Σάμη.

Από τα τρία Hλεκτροπαραγωγά Zεύγη (Η/Ζ) τα οποία μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νησί, το πρώτο ήδη συνδέθηκε στο δίκτυο τροφοδοτώντας τα περίχωρα του Αργοστολίου και σε μία έως μιάμιση ώρα θα συνδεθούν και τα άλλα δύο τα οποία συνολικά θα προσφέρουν μαζί με το πρώτο ισχύ 2,7MW για τη μερική κάλυψη των αναγκών της πόλης του Αργοστολίου

Με την τροφοδότηση από τα Η/Ζ θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση και του ιδιωτικού Αιολικού Πάρκου που θα συμβάλει και αυτό στο σύστημα.

Αύριο προβλέπεται να γίνει η σύνδεση του νησιού με το δίκτυο Μέσης Τάσης της Ζακύνθου για αύξηση της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και σταδιακή κάλυψη των αναγκών Πόρου και Σκάλας.

Η ΔΕΗ ζητά την κατανόηση των κατοίκων των δύο νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τους διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε η ομαλή ηλεκτροδότησή τους να επανέλθει το συντομότερο.Αθήνα, 26.1. 2006                                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.