Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Η ΔΕΗ και η WIND παρουσιάζουν το Νέο Τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό

Η ΔΕΗ και η WIND παρουσιάζουν το Νέο Τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό


Η ΔΕΗ και η WIND συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προσφέρουν ευρυζωνικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε εθνική κλίμακα. Για το σκοπό αυτό δημιούργησαν εταιρικό σχήμα με συμμετοχή 50% συν μια μετοχή της WIND και 50% πλην μια μετοχή της ΔΕΗ.

Η νέα εταιρεία θα εγκαταστήσει τηλεπικοινωνιακό δίκτυο τελευταίας γενεάς και θα παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσίες πολυμέσων (multimedia services) και εφαρμογές διαδικτύου.
Η αρχιτεκτονική του δικτύου θα αξιοποιήσει τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ και θα αναπτυχθεί σε 23 πόλεις με δίκτυο κορμού οπτικών ινών 2000 χλμ. και μητροπολιτικούς δακτυλίους πάνω από 400 χλμ.

Επιπλέον η νέα εταιρεία θα αναπτύξει δίκτυο σταθερής ασύρματης πρόσβασης για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα αφού συγκεντρώνουν το 80% των επιχειρήσεων και περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, δηλαδή 80% των σταθερών γραμμών της χώρας.

Οι επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη της δικτυακής υποδομής και την υλοποίηση των καινοτομικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας ανέρχονται, για την περίοδο 2001 - 2011 σε 839 εκ. EURO. Από το ποσό αυτό, τα 355 εκ. Euro θα χρησιμοποιηθούν τα πρώτα πέντε χρόνια.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει 356 εκ. Euro έσοδα το 2005, τα οποία σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο θα αυξηθούν κατά 140% και θα ανέλθουν στα 856 εκ. Euro το 2011. Το νεκρό σημείο (break even) θα επιτευχθεί στα πρώτα τρία χρόνια και στο τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία θα έχει 700 εργαζόμενους, περιοχή κάλυψης 1,5 εκατομμυρίου δυνητικών πελατών και περίπου 500.000 χρήστες διαδικτύου.

Η νέα εταιρεία θα προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε οικιακούς καταναλωτές και εκτιμά ότι θα κερδίσει σημαντικά μερίδια των δύο αγορών (18% και 15% αντίστοιχα μέχρι το 2006) και θα αναδειχθεί ως ο δεύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η νέα εταιρεία θα επιδιώξει τη διαφοροποίηση με την καινοτομία, τη διαφάνεια των τιμών, την ποιότητα και τις συγκλίνουσες υπηρεσίες.

Αναφορικά με το διαδίκτυο η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη προσφορά καινοτομικού περιεχομένου και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους τομείς εργασίας και ψυχαγωγίας - διασκέδασης προς τις επιχειρήσεις, και τους νέους. Στο μέλλον θα αξιοποιήσει τις συνεργίες μεταξύ του διαδικτύου και της ψηφιακής τηλεόρασης.

Στην Ελλάδα ο ρυθμός διείσδυσης του διαδικτύου είναι 6% και παρουσιάζει προοπτικές υψηλής ανάπτυξης. (Σύμφωνα με τις IDC και Morgan Stanley DW ο ρυθμός διείσδυσης μπορεί να ανέλθει στο 24% το 2004).

Για τη ΔΕΗ η νέα εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία διαφοροποίησης (diversification) στο νέο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας. Για την WIND η νέα εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στη σταθερή τηλεφωνία το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες πολυμέσων στην Ελλάδα, με την κατάλληλη προσαρμογή του επιτυχούς Ιταλικού μοντέλου στο ελληνικό περιβάλλον.

Η είσοδος της νέας εταιρείας στην τηλεπικοινωνιακή αγορά θα δώσει νέα ώθηση στον τομέα και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

H WIND είναι ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στην Ιταλία που προσέφερε συγκλίνουσες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σταθερής/κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων. Τον Ιούνιο του 2001 η WIND έχει 19.6 εκ. τηλεφωνικές γραμμές από τις οποίες 6.7 εκ. είναι γραμμές σταθερού δικτύου, 6.5 εκ. είναι γραμμές κινητού δικτύου και 6.4 εκ. είναι γραμμές διαδικτύου.

Με 6,6 εκ. πελάτες, η ΔΕΗ είναι η ελληνική εταιρία που καλύπτει με αξιοπιστία το 100% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, με πάνω από 10.500 χλμ. γραμμών μεταφοράς, πάνω από 190.000 χλμ. δικτύου διανομής και με 277 σημεία εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την χώρα. Επίσης η ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. διαθέτει άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA LMDS license, 2 Χ 112 MHz).Αθήνα, 29 Αυγούστου 2001

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.