Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Για την ΤELLAS Α.Ε.

Για την ΤELLAS Α.Ε.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.

 

                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", της Kυριακής 05 Δεκεμβρίου 2004 στο τμήμα "Ανάπτυξη", όπου αναγράφονται δεδομένα για την εταιρία ΤΕΛΛΑΣ Α.Ε., τα οποία είναι απολύτως ανακριβή και δημιουργούν σύγχυση στο επενδυτικό κοινό και στους μετόχους της ΔΕΗ Α.Ε. σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. H ΤEΛΛΑΣ είναι Ανώνυμη Εταιρία και δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία των εταιριών ΔΕΗ Α.Ε. και Wind Spa. Η συμμετοχή της Wind είναι 50% συν 1 (μία) μετοχή και της ΔΕΗ 50% μείον μία μετοχή. Ως εκ τούτου η ΔΕΗ είναι μέτοχος μειοψηφίας της ΤEΛΛΑΣ Α.Ε. και το management της εταιρίας βάσει της συμφωνίας μετόχων ανήκει στην Iταλική Wind.
2. Με βάση τη συμφωνία των μετόχων και το εγκεκριμένο 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΤEΛΛΑΣ που περιλαμβάνεται σε αυτή, προβλέπεται η συμβολή των μετόχων (ΔΕΗ και Wind) στo μετοχικό κεφάλαιο της ΤEΛΛΑΣ ύψους 150 εκατ. ευρώ (75 εκατ. ευρώ έκαστος) ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα αντληθούν από τις τράπεζες. Σήμερα και οι δύο μέτοχοι έχουν ήδη συμβάλλει κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ έκαστος. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. ετησίως είναι ύψους 750 εκατ. ευρώ.
3. H TΕΛΛΑΣ Α.Ε. ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα το Φεβρουάριο του 2003. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας μετά τον ΟΤΕ αφού μέσα σε 20 μήνες (Οκτώβριος 2004) η εταιρία κατέχει το 12% της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας όσον αφορά τις συνδέσεις και το 10% όσον αφορά τη συνολική κίνηση.
4. Επιπλέον, η συνδρομητική βάση της ΤΕΛΛΑΣ παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη με αποτέλεσμα η εταιρία τον Οκτώβριο του 2004 να έχει πάνω από 650.000 συνδέσεις.
5. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της ΤΕΛΛΑΣ σε σύγκριση με το αρχικό 10ετές επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση. Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών για το 2004 παρουσιάζει αύξηση 150% σε σχέση με το 2003 και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 110 εκατ. ευρώ. Επίσης για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο της τρέχουσας χρήσης η ΤΕΛΛΑΣ ήδη παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA), νωρίτερα από τα προβλεπόμενα στο 10ετές επιχειρησιακό της σχέδιο.

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2004

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.