Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Απάντηση ΔΕΗ Α.Ε. στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA

Απάντηση ΔΕΗ Α.Ε. στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA


ΑΡ./ΗΜ. :ΓΔΝΣ/721/18.3.04


ΠΡΟΣ :
κ. Νίκο Χατζηνικολάου
Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης
ALPHA

Κύριε Διευθυντά,

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας παρουσιάστηκε ρεπορτάζ του κ. Δημητρομανωλάκη το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θίγει βαρύτατα τόσο της Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. όσο και την ίδια την Επιχείρηση στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε και καταβάλλει στην κοινή συνιστώσα της επιτυχημένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των τηλεθεατών σας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

Στις 17.3.2004 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου, του Δήμου Αργυρούπολης, της ΔΕΗ, της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 και του ΔΕΣΜΗΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο Δήμο Αργυρούπολης στην τοποθέτηση στο χώρο ευθύνης του Δήμου Αργυρούπολης υπόγειων καλωδιακών γραμμών 150 KV τροφοδότησης των Κέντρων Διανομής Ελληνικού και Φαλήρου, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και για την αξιόπιστη ηλεκτροδότηση των περιοχών των νοτίων προαστίων. Η πραγματοποιηθείσα σύσκεψη δεν είχε καμία σχέση ούτε με το ΟΑΚΑ ούτε με τον Κορυδαλλό.
Οι δήθεν ερωτήσεις για "τροφοδότηση του ΟΑΚΑ μέσω Αργυρούπολης και Ηλιούπολης" όπως και για το Κέντρο Διανομής Κορυδαλλού, που μάλιστα μετονομάστηκε σε "Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης", καθώς και οι δήθεν απαντήσεις που εδόθησαν από τους εκπροσώπους της ΔΕΗ είναι απολύτως αναληθείς.
Το ΟΑΚΑ τροφοδοτείται από τα εν λειτουργία Κέντρα Διανομής Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας και Ψυχικού η δε εφεδρεία για την ασφαλή τροφοδότηση του ΟΑΚΑ αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα εξασφαλιστεί με τη λειτουργία και του Κέντρου Διανομής Βριλησσίων του οποίου η ολοκλήρωση αναμένεται μέχρι τέλος Απριλίου.

Όσον αφορά το Κέντρο Διανομής Κορυδαλλού που πλην της τροφοδότησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της περιοχής είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση της αξιόπιστης τροφοδότησης και την εξασφάλιση εφεδρείας υποδομών στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών συνοικιών, δεν έχει επιτευχθεί, όπως είναι γνωστό, η έναρξη των εργασιών κατασκευής εξαιτίας αλλεπάλληλων αντιδράσεων του Δήμου και κατοίκων.
Η ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 που έχει αναθέσει την κατασκευή του Κέντρου Διανομής, η ΔΕΗ που παρέχει την τεχνική της υποστήριξη και ο Ανάδοχος κατασκευής έχουν ήδη επεξεργασθεί σχέδια πλήρους αξιοποίησης του εναπομένοντος χρόνου και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για ολοκλήρωση και λειτουργία ενός τμήματός του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η ηλεκτροδότηση των 35 διακριτών ολυμπιακών εγκαταστάσεων και συγκροτημάτων, με μεγαλύτερες εκείνες του Ολυμπιακού Χωριού και του ΟΑΚΑ, προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα. Από πλευράς ΔΕΗ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα αιτήματα των φορέων κατασκευής ικανοποιούνται άμεσα με την υποβολή τους.

Τέλος διαβεβαιώνουμε ότι το εγκατεστημένο παραγωγικό δυναμικό στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (10.700 MW) και το εγκατεστημένο δυναμικό των διασυνδέσεων με γειτονικά συστήματα (συνολικά 1100 MW) επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια το έτος 2004 και ειδικότερα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, εξασφαλίζοντας και διεθνώς αποδεκτά επίπεδα εφεδρείας.

Κλείνοντας πιστεύουμε ότι σε ένα δελτίο ειδήσεων του κύρους του ALPHA που αντιμετωπίζει και παρουσιάζει τα θέματα με την πρέπουσα σοβαρότητα, η ΔΕΗ δικαιούται ανάλογη μεταχείριση. Σαφώς θα έπρεπε να έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες του ρεπόρτερ σας και τα στοιχεία ως προς την ακρίβειά τους και την πραγματικότητα.
Για όλα τα παραπάνω η ΔΕΗ ενημέρωνε και συνεχίζει να ενημερώνει υπεύθυνα όλους τους φορείς και όλους τους ενδιαφερόμενους. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο υπεύθυνα θα ενημερώσετε και εσείς τους τηλεθεατές σας.


Με εκτίμηση

Στ. Νέζης


Ανακοίνωση
κ.Δ. Σιούφα
Υπουργό Ανάπτυξης

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.