Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Τι είναι ο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμός και πως χρεώνεστε στους ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς;

Τι είναι ο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμός και πως χρεώνεστε στους ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς;


Ο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμός είναι ένας «κατ’ εκτίμηση λογαριασμός» και ο υπολογισμός του γίνεται με βάση ιστορικά στοιχεία του πελάτη, όπως καταναλώσεις αντίστοιχης χρονικής περιόδου προηγούμενου έτους κτλ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις πραγματικές καταναλώσεις του. Το ποσό που χρεώνεται στον ΕΝΑΝΤΙ και αφορά στη χρέωση ενέργειας αφαιρείται στον επόμενο εκδοθέντα ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Η αξία ρεύματος που χρεώνεται στους ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς υπολογίζεται κατ’ εκτίμηση βάσει ιστορικότητας καταναλώσεων και όχι πραγματικής κατανάλωσης 

- Στους Έναντι λογαριασμούς, από 21.12.18, εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων που αφορούν στην ενέργεια, δηλαδή οι Χρεώσεις Προμήθειας ΔΕΗ και οι Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις. 

- Οι χρεώσεις για τον ΕΦΚ και το Ειδικό Τέλος 5 ‰, υπολογίζονται μόνον στους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, καθότι χρεώνονται βάσει της καταμετρημένης ένδειξης από τον ΔΕΔΔΗΕ. 

- Η κατ’ εκτίμηση κατανάλωση (kWh) του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού, αναγράφεται στην μπροστινή όψη του λογαριασμού στο σημείο ‘ Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας’ και στην πίσω όψη στον πίνακα ‘Ενδείξεων Μετρητή’ στη στήλη ‘Σύνολο Κατανάλωσης’. 

- Τα ποσά υπέρ Δήμου υπολογίζονται σε κάθε λογαριασμό, είτε είναι ΕΝΑΝΤΙ είτε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, βάσει των ημερών έκδοσης (πχ 2μηνο) 

- Στον εκάστοτε επόμενο εκδοθέντα ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό αφαιρείται μόνο η ΕΝΑΝΤΙ ΑΞΙΑ ΚΑΤ/ΣΗΣ που έχει χρεωθεί στον ΕΝΑΝΤΙ  (δηλαδή το άθροισμα των Χρεώσεων Προμήθειας ΔΕΗ και των Ρυθμιζόμενων Χρεώσεων) και όχι το συνολικό ποσό του ΕΝΑΝΤΙ (διότι το συνολικό ποσό του ΕΝΑΝΤΙ περιλαμβάνει και τα ποσά υπέρ Δήμου που υπολογίζονται κάθε δίμηνο). ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.