Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Green Pass: Νέα πρόσθετη υπηρεσία

Green Pass: Νέα πρόσθετη υπηρεσία


Nέo GreenPass 
Τώρα το ρεύμα σου γίνεται πράσινο.
Τι είναι; Το GreenPass είναι η νέα υπηρεσία της ΔΕΗ, του μεγαλύτερου προμηθευτή* ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στην Ελλάδα που σου εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεις στο σπίτι σου, τόση ποσότητα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές και δεσμεύεται για την δική σου κατανάλωση.

Προστίθεται εύκολα σε όποιο προϊόν ηλεκτρικού ρεύματος έχεις. 


Επίλεξε GreenPass και στήριξε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ενεργοποίησέ το τώρα με χρέωση 0,80€/μήνα και ΔΩΡΟ οι 3 πρώτοι μήνες. Έως 31/01/2022.

Στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται 6% ΦΠΑ.
Φυσικό Αέριο
Πώς το ενεργοποιώ;
Έχεις ήδη e-bill; 1. Συνδέσου στο e-bill σου
2. Ενεργοποίησε το GreenPass
Δεν έχεις e-bill; 1. Κάνε εγγραφή
2. Συνδέσου και ενεργοποίησε το GreenPass
Ενεργοποίησέ το ΤΩΡΑ!
Επίσης, αν είσαι νέος πελάτης ή πελάτης ΔΕΗ, μπορείς να ενεργοποιήσεις το GreenPass και σε ένα κατάστημα ΔΕΗ ή καλώντας ΔΩΡΕΑΝ στο 800-900-1000!
Μόλις ενεργοποιηθεί το συμβόλαιό σου, θα ισχύει για 12 μήνες. 
Έχεις απορίες;
Το GreenPass είναι η εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές και διαθέτει η ΔΕΗ.

H υπηρεσία GreenPass είναι η δέσμευση μέσω Εγγυήσεων Προέλευσης ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ισόποσης ηλεκτρικής ενέργειας με εκείνη που καταναλώνει το νοικοκυριό σας από την παραγωγή των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της ΔΕΗ.
Οι Εγγυήσεις Προέλευσης αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και άλλων χαρακτηριστικών της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Συνιστούν ένα παράλληλο προϊόν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και εμπορεύονται μαζί ή χωριστά από την ηλεκτρική ενέργεια στην οποία αναφέρονται.

Πρόκειται για την «ταυτότητα» της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο διαχωρισμός των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της ενέργειας από την ίδια την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ προσφέρει τη δυνατότητα προμήθειας των πράσινων χαρακτηριστικών της ενέργειας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές από αυτές της παραγωγής τους.

Οι Εγγυήσεις Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποτελούν τη βεβαίωση του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στην προκείμενη περίπτωση της ΔΕΗ, προς τον πελάτη της, ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στην οικία του, η ΔΕΗ παράγει ισόποση ενέργεια από συγκεκριμένες πιστοποιημένες ΑΠΕ και την έχει δεσμεύσει για αυτήν.

Κάθε πιστοποιητικό είναι ηλεκτρονικό, μοναδικό, μεταβιβάσιμο και επομένως εμπορεύσιμο. Η τιμή του αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά από την παραγωγή 1 MWh ενέργειας από ΑΠΕ.

Κάθε πιστοποιητικό εγγυήσεων προέλευσης από ΑΠΕ αναγράφει μεταξύ άλλων πληροφοριών:
  • έναν μοναδικό αριθμό πιστοποίησης
  • τον εκδότη
  • την ποσότητα ενέργειας
  • το είδος της πηγής ενέργειας
  • τον σταθμό παραγωγής της
  • την περίοδο παραγωγής.
Tο πλήθος των διαθέσιμων Εγγυήσεων Προέλευσης είναι πεπερασμένο και μπορεί να μεταβληθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες, διότι εξαρτάται αντικειμενικά από τις καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τον αριθμό, το μέγεθος και την παραγόμενη ισχύ των πιστοποιημένων σταθμών ΑΠΕ της ΔΕΗ. Επομένως, πρόκειται για ένα προϊόν περιορισμένης ποσότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπορεί κάποιος να ανακαλέσει (δηλαδή να δεσμεύσει προς χρήση) Εγγυήσεις Προέλευσης από ΑΠΕ υπέρ τρίτου θα πρέπει να έχει Άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και να είναι ο Προμηθευτής του.
Η ΔΕΗ είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην χώρα μας. Η εγκατεστημένη ισχύς των Υδροηλεκτρικών της σταθμών παραγωγής είναι της τάξης των 3000 MW, ενώ των Αιολικών και Φωτοβολταϊκών της σταθμών της τάξης των 200 MW.
Η ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει στα σπίτια μας μέσα από το Δίκτυο είναι «γκρι», γιατί πρόκειται για το μείγμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με όλους τους τρόπους (π.χ. λιγνίτη, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική παραγωγή, κτλ.)

Αγοράζοντας το GreenPass, ουσιαστικά αγοράζουμε «πράσινα χαρακτηριστικά» για την «γκρι» ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουμε στο σπίτι μας. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα του νοικοκυριού μας, δηλαδή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και ταυτόχρονα υποστηρίζουμε την υλοποίηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας.
Η αγορά της υπηρεσίας GreenPass είναι μια δήλωση από την πλευράς σας ότι το νοικοκυριό σας επιθυμεί να λειτουργεί με ένα βιώσιμο τρόπο που θα επιτρέψει και στις επόμενες γενεές να φτιάξουν και εκείνες τα δικά τους νοικοκυριά! Το GreenPass είναι μια δήλωση και μια προσπάθεια για έναν πλανήτη πιο καθαρό και ένα μέλλον βιώσιμο.
Το συμβόλαιο μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την πάροδο του πρώτου μήνα από την ενεργοποίηση του GreenPass χωρίς επιπλέον χρέωση.

*Πηγή: Μείγμα Προμηθευτή 2020 ΔΑΠΕΕΠ. Δείτε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 2021

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019

PERSONAL DATA -GR_side banner


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ