Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Μεθοδική και ταχεία η αποκατάσταση των απρόβλεπτων βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου, λόγω της κακοκαιρίας , από τα συνεργεία της ΔΕΗ

Μεθοδική και ταχεία η αποκατάσταση των απρόβλεπτων βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου, λόγω της κακοκαιρίας , από τα συνεργεία της ΔΕΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                            
                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ενημέρωσή σας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την εικόνα της κατάστασης που έχει επικρατήσει μέχρι αυτή την ώρα, στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Καταρχήν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και η παραγόμενη ενέργεια επαρκεί για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Οι παροδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές της χώρας, που οφείλονται κατά κανόνα σε απρόβλεπτες και απρόοπτες βλάβες του εναέριου δικτύου μεταφοράς ή διανομής, αποκαθίστανται στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Παρά την ακρότητα των καιρικών φαινομένων, η εικόνα της λειτουργίας του δικτύου πανελλαδικά κρίνεται ικανοποιητική καθότι, εκτός της Κεφαλονιάς, το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών που παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα το πρωί έχουν αποκατασταθεί, ενώ κάθε τοπικό πρόβλημα που προκύπτει , αντιμετωπίζεται άμεσα από τα κατά τόπους συνεργεία.

Η ΔΕΗ ζητά την κατανόηση των πελατών της για τις περιπτώσεις εκείνες που η επαναφορά της ηλεκτροδότησης γίνεται με καθυστέρηση, η οποία κυρίως οφείλεται στη δυσκολία πρόσβασης στο χώρο όπου έχουν σημειωθεί οι βλάβες, ή σε αδυναμία επιθεώρησης του δικτύου για εντοπισμό της βλάβης λόγω κακής ορατότητας (υπερβολική ομίχλη).

Στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κεφαλονιά και συνακολούθως στην Ιθάκη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή, η ΔΕΗ σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ, το ΥΠΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετέφερε, χθες το απόγευμα, με οχηματαγωγό ενισχυμένα συνεργεία, άρσης βλαβών Υψηλής Τάσης και εξοπλισμό στο νησί τα οποία άρχισαν άμεσα την αποτύπωση της υφισταμένης κατάστασης ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής των σοβαρών βλαβών. Σήμερα στο νησί θα καταφθάσουν επιπλέον συνεργεία της ΔΕΗ και ένα συνεργείο εργολάβου με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό.

Παράλληλα με την διαδικασία επισκευής των γραμμών υψηλής τάσης η οποία θα είναι χρονοβόρα, προτεραιότητα για τη ΔΕΗ αποτελεί η άμεση ηλεκτροδότηση των δύο νησιών με προσωρινές λύσεις.

Ήδη στην Κεφαλονιά έχουν μεταφερθεί τρία ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 2,5 MW . Συγχρόνως θα γίνει παροχή επιπλέον φορτίων Μέσης Τάσης από τη Λευκάδα μέσω υποβρυχίου καλωδίου , ενώ αύριο θα γίνει προσπάθεια ανάλογης παροχής μέσω Ζακύνθου. Από το μεσημέρι και μετά που θα τεθεί το σύστημα σε λειτουργία θα προστεθούν και άλλα 7MW από Αιολικό Πάρκο που ανήκει σε ιδιώτη.

Ταυτόχρονα, σήμερα το απόγευμα θα μεταφερθούν τα υλικά 2 πυλώνων Υψηλής Τάσης με το πλοίο της γραμμής για να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών στο Βόρειο τμήμα του νησιού.

Η ΔΕΗ ζητά την κατανόηση των κατοίκων των δύο νησιών και τους διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να επαναφέρει την ομαλή ηλεκτροδότησή τους, το συντομότερο.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2006                                                                                            Από το Γραφείο Τύπου

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.