Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Θέση εκτός λειτουργίας της Μονάδας 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας μετά από 50 χρόνια λειτουργίας

Θέση εκτός λειτουργίας της Μονάδας 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας μετά από 50 χρόνια λειτουργίας


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκτός λειτουργίας τέθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, η Μονάδα 1 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαϊδας μετά τη συμπλήρωση πάνω από 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της το 1959.
Η Μονάδα ετέθη εκτός λειτουργίας από την κα Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη μεγάλη ενεργειακή και κοινωνική προσφορά της Μονάδας και των εργαζομένων της, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
Η υπουργός κα Μπιρμπίλη στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και υπογράμμισε ότι ο λιθάνθρακας και τα πυρηνικά δεν θα αποτελούν κομμάτι του ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην επενδυτική πολιτική της ΔΕΗ για αντικατάσταση των παλαιών θερμικών Μονάδων της με νέες περισσότερο φιλικές προς το Περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πλακετών στους παλαιότερους εργαζόμενους της Μονάδας 1 τους ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε ένδειξη τιμής για την ανεκτίμητη συνεισφορά των εργαζομένων στην προώθηση του εξηλεκτρισμού και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010                                                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


E-bill & E-pay

H Μάχη της Ηλεκτρικής (2017)

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.