Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Στην πρόσληψη συνολικά 4.600 νέων εργαζομένων προχωρά η ΔΕΗ Α.Ε.

Στην πρόσληψη συνολικά 4.600 νέων εργαζομένων προχωρά η ΔΕΗ Α.Ε.ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Α.Ε. 4.600 ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Σχετικά με τις προσλήψεις εργαζομένων και με στόχο την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία διανύει μια εποχή με μοναδικές απαιτήσεις, πέραν κάθε προηγούμενου, σε ότι αφορά το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον. Οι συνθήκες λειτουργίας της Επιχείρησής έχουν πλέον αλλάξει ριζικά και προσιδιάζουν σε πολύ λίγα σημεία με αυτές του παρελθόντος. Αυτό έχει να κάνει και με την ωρίμανση της Εταιρείας, αλλά και πολύ περισσότερο με τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αγορά.

Η ΔΕΗ, επιλέγοντας να είναι ένας ισχυρός ενεργειακός παράγοντας στον τόπο μας, εκπόνησε και δεσμεύτηκε με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009-2014 να εξοικονομήσει συνολικά €2,2 δισεκατομμύρια στην εξαετία και €500 εκ. (σε τιμές 2008) για κάθε έτος λειτουργίας από το 2014 και μετά. Ο στόχος εξοικονόμησης δαπανών πρέπει να επιτευχθεί με κάθε θυσία, διαφορετικά διακυβεύεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ. Και, φυσικά, το σχέδιο αυτό υπόκειται σε αναθεωρήσεις, στο βαθμό που σημειώνονται αλλαγές σε σημαντικά θέματα όπως περιβαλλοντικές απαιτήσεις ή μεταβολές στο επιχειρηματικό και θεσμικό περιβάλλον.

Αλλαγές πρέπει να γίνουν και στον τρόπο λειτουργίας της Επιχείρησης, ενώ σε ορισμένους τομείς επιβάλλεται να επαναπροσδιοριστεί η αναγκαιότητα δραστηριοποίησής της. Φαίνεται, για παράδειγμα, ότι δεν είναι πλέον δόκιμη η λειτουργία όλων των καταστημάτων και των σημείων εξυπηρέτησης πελατών, όπως ήταν στο παρελθόν. Σύγχρονες μέθοδοι είσπραξης λογαριασμών, απλοποίηση διαδικασιών, καθώς επίσης και άλλες μορφές βελτιστοποίησης της δουλειάς, καθιστούν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας κατά τόπους. Επίσης, η ομαδοποίηση εργασιών και η αναδόμηση λειτουργιών και σε άλλες μονάδες, θα καταστήσουν δυνατή τη διεκπεραίωση της εργασίας με μικρότερο αριθμό αλλά περισσότερο εκπαιδευμένων εργαζομένων, έτσι ώστε να μην καταστεί απαραίτητη η αντικατάσταση όλων όσων φεύγουν με συνταξιοδότηση.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας το γεγονός του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού της, της απώλειας τεχνογνωσίας, λόγω της αποχώρησης εργαζομένων για συνταξιοδότηση, αλλά και της αναγκαιότητας τήρησης των κανόνων ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας, και αφού έλαβε υπόψη τις πρόσφατα αναθεωρημένες ανάγκες της Επιχείρησης σε νέους εργαζόμενους από τις Μονάδες της, θα υλοποιήσει κατά το 2009 και 2010 τις παρακάτω προσλήψεις:

  • 2.035 προσλήψεις από την Προκήρυξη 1/2007
  • 142 προσλήψεις από την Προκήρυξη 2/2007
  • 120 προσλήψεις από την Προκήρυξη 1/2008
  • 277 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
  • 300 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
  • 241 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
  • 460 νέες προσλήψεις για την Γενική Διεύθυνση Διανομής με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
  • Επιλεγμένες νέες προσλήψεις για τις λοιπές Γενικές Διευθύνσεις της Επιχείρησης με νέα Προκήρυξη το 2009
  • Επιπλέον των παραπάνω, θα προκηρυχθούν περίπου 1.000 ακόμα νέες θέσεις μέσα στο 2010.

Πέρα από την πρόσληψη των παραπάνω 4.600 περίπου νέων εργαζομένων μέσα στο επόμενο διάστημα, η Διοίκηση της ΔΕΗ προσβλέπει, επίσης, στη συντόμευση του χρόνου που απαιτείται για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών προκήρυξης-πρόσληψης, καθώς επίσης και στη βελτίωση της ίδιας της διαδικασίας. Έτσι, θα εξασφαλιστεί η πρόσληψη των νέων εργαζομένων με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.

Είναι γεγονός ότι οι περίπλοκες διαδικασίες της Προκήρυξης 1/2007, όπου η διαχείριση 55.000 υποψηφίων - που επί της ουσίας, μέσω της πολλαπλής επιλογής θέσεων, αντιστοιχούν σε περίπου 550.000 υποψηφιότητες - η διαδικασία της εκδίκασης των ενστάσεων, ο έλεγχος της νομιμότητας και άλλες διαδικασίες, που στοχεύουν στην εξασφάλιση ποιοτικών και άρτιων αποτελεσμάτων, προκάλεσαν καθυστερήσεις στην πρόσληψη των 2.035 νέων εργαζομένων. Για το γεγονός αυτό, η Επιχείρηση εκφράζει την λύπη της για την ταλαιπωρία των υποψηφίων, αλλά και για την καθυστέρηση της ενδυνάμωσης των Μονάδων της με νέο ανθρώπινο δυναμικό.

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2009                                                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.