Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Eκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Eκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, αποφάσισε την εκλογή ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του των κ.κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη και Ιωάννη Παπαδόπουλο σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κκ. Σπυρίδωνα Ευσταθόπουλου και Γεωργίου Σφακιανάκη.
Η θητεία των δύο νέων μελών διαρκεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία έληγε η θητεία των δύο ανωτέρω παραιτηθέντων μελών.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Ο κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννης σπούδασε στη σχολή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Albertus Magnus της Κολωνίας, απ' όπου αποφοίτησε το 1990. Την περίοδο 1991-93 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές MBA στο Baruch College του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και εργάστηκε στον χώρο των χρηματοδοτήσεων ακινήτων.
Έχει μακρά εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) και της διοίκησης επιχειρήσεων καθώς εργάστηκε επί σειρά ετών στην Εμπορική Κεφαλαίου και Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Εμπορικής Τράπεζας) και σε θέσεις γενικού διευθυντή / διευθύνοντος συμβούλου στους ομίλους Interamerican και ΔΕΜΚΟ. Διετέλεσε - μεταξύ άλλων - και μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", Postcredit, Bank Millenium (NOVA Bank), International Commercial Bank-Bulgaria, Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και Interlife Cyprus. Σήμερα είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον τουριστικό και ξενοδοχειακό όμιλο Cyan Group of Hotels με έδρα την Κρήτη ενώ παραμένει σύμβουλος επενδύσεων στον όμιλο ΔΕΜΚΟ.
Ο κ. Κεφαλογιάννης κατά την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών για θέματα αποκρατικοποιήσεων.


Ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος τον Ιούλιο του 2003 υπήρξε συνιδρυτής της Attica Ventures και ήταν υπεύθυνος για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκέντρωσης των κεφαλαίων του Zaitech Fund ΑΚΕΣ, του πρώτου venture capital fund που διαχειρίζεται η εταιρία ύψους 40 εκ. ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. H Attica Ventures έχει επενδύσει μέχρι σήμερα σε 10 ΜΜΕ ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων τρεις έχουν ήδη εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών (mediterra-mastihashop, Doppler, Performance Technologies). Ο κ. Παπαδόπουλος έχει σημαντική εμπειρία στην διαχείριση venture capital και επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και το venture capital τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και αρθρογραφεί σχετικά στον ελληνικό Τύπο (Καθημερινή-Economist, Ημερησία κλπ). Συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια εταιριών ως εκπρόσωπος του Zaitech Fund ΑΚΕΣ.
'Eχει θητεύσει σε διοικητικά συμβούλια μεγάλων οργανισμών ΗΣΑΠ (2004-2007) και ΕΤΑ (εντεταλμένος σύμβουλος 2007-2009).
Είναι εκλεγμένος Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Venture Capital (2006-σήμερα)
Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπεύθυνος θεμάτων Βιομηχανίας, ΜΜΕ, Επιχειρηματικότητας και Νέων Τεχνολογιών.
Ο κ. Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών - ειδίκευση Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - και κάτοχος ΜΒΑ από το Cass Business School London.


Αθήνα, 18 Ιουνίου 2009                                                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.