Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Oμιλία Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου κ. Π. Αθανασόπουλου στην εκδήλωση κοπής της πίττας της ΔΕΗ

Oμιλία Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου κ. Π. Αθανασόπουλου στην εκδήλωση κοπής της πίττας της ΔΕΗΑθήνα, 21 Ιανουαρίου 2009


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας και εύχομαι σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας Υγεία, Ευτυχία και Προκοπή για τη νέα χρονιά.

Με ιδιαίτερη χαρά επίσης καλωσορίζω το νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, που μας έκανε την τιμή να είναι σήμερα μαζί μας. Η Επιχείρησή μας έχει πολλά να περιμένει από το νέο Υπουργό και, γνωρίζοντας την μέχρι τώρα διαδρομή του, θα μου επιτραπεί να πω, όχι αδίκως.

Φέτος, συνδυάσαμε την κοπή της βασιλόπιττας της ΔΕΗ με την πρώτη συνάντηση των στελεχών μας για το 2009. Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών της Επιχείρησης με θέμα το Σύστημα Διοίκησης της Απόδοσης των στελεχών, καθώς αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την διοικητική αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη των στελεχών μας.

Η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μοναδικού, όχι μόνο στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία της χώρας, επενδυτικού προγράμματος, απόλυτα απαραίτητου για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης και την ικανότητά της να συνεχίσει να επιτελεί με επιτυχία το έργο της προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών: των εργαζομένων, των καταναλωτών, της αγοράς, της ελληνικής κοινωνίας.

Το επενδυτικό μας πρόγραμμα βασίζεται σε ένα απαιτητικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν και έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή του τα ανώτερα στελέχη της Επιχείρησης.

Μέσα από αυτό το Σχέδιο αναδείχτηκαν τα προβλήματα που πρέπει η ΔΕΗ να επικοινωνήσει και να αντιμετωπίσει, τα οποία συγχρόνως αποτελούν και μοναδικές ευκαιρίες προκειμένου να μετασχηματισθεί σε μια σύγχρονη, αποδοτική και αποτελεσματική επιχείρηση. Είμαι βέβαιος ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη και των εργαζομένων μας και προσβλέπουμε στη θετική τους ανταπόκριση και τη συνεργασία τους.

Έχουμε εντοπίσει τα αδύνατα σημεία μας, αλλά και εκείνους τους μοχλούς που θα μας βοηθήσουν να τα ξεπεράσουμε.

Τα αδύνατα σημεία εντοπίζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον της ΔΕΗ.

Από τη μια μεριά, η κουλτούρα της ΔΕΗ χρειάζεται να επικεντρωθεί, μέσω της ενεργού δράσης των στελεχών μας, στο να ξεπεραστούν οι αναμενόμενες επιφυλάξεις στις απαραίτητες για την προσαρμογή της ΔΕΗ στο ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλαγές.

Τα στελέχη μας χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα και να αναθεωρηθούν συμπεριφορές και πρακτικές που αποτελούν αγκυλώσεις περασμένων ετών και που πλέον δεν εξυπηρετούν τους στόχους μας.

Αυτή άλλωστε είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα το μήνυμα της ανάγκης του εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να κινητοποιήσουμε όλους, και τις 25.000 εργαζόμενους μας.

Παράλληλα, όπως προανέφερα, προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική και διαρκή συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να εφαρμοστούν λύσεις που θα βελτιώνουν τις βασικές λειτουργίες της Επιχείρησης κάθε μέρα.

Θέλουμε να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί τους τα καίρια θέματα, υιοθετώντας λύσεις που και να ικανοποιούν τους στόχους της Επιχείρησης και να διασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη.

Από την άλλη μεριά, είναι απαραίτητο να λειτουργήσουμε σε ένα διαφορετικό επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο θα έχουν εξαλειφθεί οι σημερινές στρεβλώσεις.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι ότι ο νέος μας Υπουργός, όπως άλλωστε έχει αποδείξει, δεν θα διστάσει να σκύψει πάνω από χρονίζοντα και σύνθετα προβλήματα και ότι θα δώσει λύσεις. Λύσεις σωστές για τη χώρα. Γιατί κάθε λύση σωστή για τη χώρα είναι λύση σωστή και για τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ δεν θα πρέπει να λειτουργεί σε βάρος κανενός, αλλά παράλληλα δεν μπορεί να είναι ένας παθητικός αποδέκτης καθιερωμένων πρακτικών και ρυθμίσεων που λειτουργούν σε βάρος της.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις, των οποίων η υιοθέτηση θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας υγιούς και απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας σε όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Είναι γεγονός ότι το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό.

Οι επενδύσεις μας, συνολικού ύψους 13,5 δις. Ευρώ, δεν είναι μόνο για τη ΔΕΗ: στην πραγματικότητα είναι για ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η παρούσα.

Η σημερινή γενιά εργαζομένων και στελεχών της Επιχείρησης έχει την μοναδική ευκαιρία να επαναλάβει την ιστορία που έγραψαν οι πρώτοι άνθρωποι της ΔΕΗ, όταν υλοποίησαν το τεράστιο έργο του εξηλεκτρισμού της χώρας μας.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε τώρα τις υποδομές για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, στηρίζοντας συγχρόνως δεκάδες επιχειρήσεων και διασφαλίζοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ας προχωρήσουμε με τόλμη και ενθουσιασμό, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, με συγκεκριμένη κατεύθυνση και έντονη δράση.

Το να γίνει η ΔΕΗ ακόμα πιο ισχυρή είναι κοινός μας στόχος.
Για να γίνει όμως αυτό, απαιτείται σύγκλιση και του τρόπου σκέψης και των προσπαθειών όλων μας.

Με αυτές τις σκέψεις και εκ μέρους της Ανώτατης Διοικητικής ιεραρχίας της ΔΕΗ, κύριε Υπουργέ σας καλωσορίζω και σας καλώ να απευθύνετε ένα χαιρετισμό και να κόψετε την πίττα.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.