Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Η προσωρινή μείωση των αποθεμάτων λιγνίτη δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης

Η προσωρινή μείωση των αποθεμάτων λιγνίτη δεν επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα αποθέματα λιγνίτη με τα οποία τροφοδοτείται ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Μελίτης της ΔΕΗ, από την Επιχείρηση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Ο Σταθμός της Μελίτης καταναλίσκει λιγνίτη (ξυλίτη) τον οποίο προμηθεύεται από τρίτους και όχι από τα ορυχεία της ΔΕΗ.
  • Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο τελευταίο διάστημα και των συμβατικών απαιτήσεων της Επιχείρησης σε ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραδιδόμενου λιγνίτη σημειώθηκε μείωση των αποθεμάτων.
  • Τις τελευταίες ημέρες οι ποσότητες λιγνίτη (ξυλίτη), με τις οποίες τροφοδοτείται ο Σταθμός, έχουν αυξηθεί σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα της ημερήσιας κατανάλωσης, έως και 30%, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς τα διαθέσιμα αποθέματα.
  • Παρά τη συγκυριακή κάμψη των αποθεμάτων λιγνίτη ο ατμοηλεκτρικός σταθμός Μελίτης λειτουργεί συνεχώς κανονικά και με πλήρες φορτίο.
  • Υπολογίζεται ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποθέματα λιγνίτη (ξυλίτη) θα ανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το Σύστημα Ηλεκτροδότησης της χώρας και διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ορισμένα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν φόβοι για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.


Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2009                                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.