Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Διάψευση Δημοσιεύματος

Διάψευση Δημοσιεύματος


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας (31/1/08), σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζει να εισφέρει το δικαίωμα που διαθέτει για την εξαγορά του 30% στη ΔΕΠΑ σε κοινή εταιρεία που, δήθεν, θα ιδρύσει με τη γερμανική RWE.
Η πραγματικότητα είναι ότι:

  • Η ΔΕΗ έχει δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Προτεραιοτήτων της, την απόφασή της να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του φυσικού αερίου και αυτό αποτελεί δικαίωμά της καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
  • Είναι πρόδηλο ότι η ΔΕΗ έχει επιλέξει ως πρώτη και μόνη επιλογή σε αυτή τη φάση για την είσοδό της στην αγορά φυσικού αερίου την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το δικαίωμα που έχει εξασφαλίσει με σχετικό νόμο. Μόνο σε περίπτωση μη υλοποίησης της ανωτέρω επιλογής η ΔΕΗ εξετάζει, ως οφείλει, εναλλακτικές λύσεις.
  • Η Επιχείρηση προέβη στην πρώτη από τις προβλεπόμενες ενέργειες για την ενάσκηση του νόμιμου δικαιώματός της για την εξαγορά μεριδίου 30% στην κρατική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ.
  • Στο σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την RWE προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, επειδή η γερμανική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στην Ευρώπη, δραστηριοποιείται ενεργά τόσο στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής όσο και του φυσικού αερίου. Περαιτέρω μεταβίβαση οποιουδήποτε δικαιώματος σχετικά με τη συμμετοχή της ΔΕΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας.
  • Σε κανένα απολύτως σημείο του Μνημονίου και ειδικότερα στο Παράρτημα ΙΙΙ για την "Ανάπτυξη δραστηριότητας στον τομέα φυσικού αερίου στην Ελλάδα" δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για μεταβίβαση στην RWE ή σε κοινή εταιρεία με μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ - σύμφωνα με τα "φανταστικά σενάρια" του δημοσιεύματος - του δικαιώματος εξαγοράς του 30% που διαθέτει η ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ.
  • Οι δυνατότητες ανάπτυξης από κοινού δραστηριοτήτων μεταξύ της ΔΕH και της RWE, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η δραστηριοποίηση στον τομέα του φυσικού αερίου, θα εξετασθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2008                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.