Διάψευση Δημοσιευμάτων

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί «αναβίωσης της Μικρής ΔΕΗ» με αφορμή απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του συνεδρίου «Athens Energy Forum 2016» διευκρινίζονται τα εξής:

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους επανέλαβε τη θέση της Επιχείρησης ότι, πρώτον, καμιά μονάδα δεν πωλείται και δεύτερον, είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και – ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου.

Είναι προφανές ότι η θέση αυτή η οποία βέβαια έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό, δεν έχει καμιά σχέση με το σενάριο της «Μικρής ΔΕΗ, το οποίο περιλάμβανε την πώληση ενός πακέτου μονάδων – λιγνιτικών, φυσικού αερίου και υδροηλεκτρικών- ισχύος ίσης με το 30% του συνόλου της ΔΕΗ, και την υποχρεωτική μεταφορά σ’ αυτή του 30% των πελατών της Επιχείρησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017