Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Συνάντηση για την Ρόδο

Συνάντηση για την Ρόδο


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη στις 14.4.2016, στα γραφεία της ΔΕΗ Α.Ε. , πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια υποβολής σχετικού αιτήματος, συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Φορέων της Ρόδου με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι :
- Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
- Φιλήμονας Ζαννετίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και
- Νικόλαος Ζανετάκης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς της Ν. Ρόδου.
- Εκπρόσωποι εργαζομένων «ΖΕΥΣ ΔΕΗ ΑΕ».

Οι εκπρόσωποι της Ρόδου ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία ανέγερσης του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο και για τις αιτίες των πρόσφατων διακοπών ρεύματος στο νησί, καθώς και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΔΕΗ για τη Ρόδο.

Για τα θέματα αυτά η Διοίκηση της ΔΕΗ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Επιχείρησης τοποθετήθηκαν ως εξής :

 Η ανέγερση του νέου Σταθμού εξελίσσεται κανονικά. Η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

 Οι διακοπές οφείλονται κατά βάση στα χαμηλά φορτία σε συνδυασμό με τα προβλήματα ευστάθειας του Δικτύου που προκαλεί η λειτουργία Ανεμογεννητριών (Α/Γ). Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΔΕΔΔΗΕ, αρμόδιος για τη λειτουργία του Δικτύου της Ρόδου εκπονεί σχετικές μελέτες με προοπτική την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις Α/Γ. 
 
Σημειώνεται πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις από τη ΔΕΗ, με δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων, ενίσχυσης του Δικτύου της Ρόδου, που θα διασφαλίζουν την οικονομική και αξιόπιστη λειτουργία του.

Παράλληλα, και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης των διακοπών, η ΔΕΗ λειτουργεί αεριοστροβίλους, μονάδες πανάκριβες, που επιβαρύνουν την Επιχείρηση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

 Σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις της ΔΕΗ για τη Ρόδο, η Διοίκηση υπογράμμισε ότι αυτές θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Ωστόσο, με αφορμή ορισμένα σχόλια του τοπικού τύπου και ορισμένων παραγόντων, για αποκατάσταση της πραγματικότητας, η Διοίκηση της ΔΕΗ τόνισε ότι η κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας, γίνεται για την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού, με επιβάρυνση της Επιχείρησης.
Η ΔΕΗ από τις ΥΚΩ, μέρος των οποίων οφείλονται και στη Ρόδο, επιβαρύνεται με δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, (σωρευτικά δε, από το 2012 μέχρι τέλους του 2015 η επιβάρυνση ανέρχεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. Ευρώ.

Τέλος, στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα έγιναν αναφορές σε στρατηγικά θέματα τροφοδοσίας της Ρόδου, όπως το LNG, οι διασυνδέσεις κ.λ.π. 
 
 
 
 
                                                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 2021

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019

PERSONAL DATA -GR_side banner


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ