Πρωτοβουλίες της ΔΕΗ και των εργαζομένων της για τους πρόσφυγες

Η ΔΕΗ ΑΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στην χώρα μας, προμηθεύτηκε και διέθεσε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 20.000 αδιάβροχα.

Τα αδιάβροχα μαζί με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και χρήσης, κουβέρτες και ρουχισμό, που έχουν συγκεντρωθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με την συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών, οργανώσεων και πολιτών, θα αποσταλούν με την δεύτερη Αποστολή Βοήθειας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου .

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας ευχαριστούν θερμά την ΔΕΗ για την ανταπόκριση και τη συνεισφορά της με αυτήν την ευγενική χορηγία αλληλεγγύης για την ανακούφιση και προστασία των προσφύγων.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου προσέφεραν 600 λίτρα γάλα και 200 κιλά αρτοσκευασμάτων στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων στην Ειδομένη. Η αυθόρμητη αυτή ενέργεια αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία των εργαζομένων της επιχείρησης.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους στον τοπικό τύπο «δώσαμε κάτι ελάχιστο και πήραμε από τους ανθρώπους αυτούς κάτι πολύ μεγάλο. Πήραμε εικόνες, πήραμε χαμόγελα, πήραμε παιδικές αγκαλιές.

Μα πιο σημαντικό είναι ότι συνειδητοποιήσαμε πως η ευτυχία και η ασφάλεια που χαρακτηρίζει τη ζωή μας ως πολίτες αυτής της χώρας και ως εργαζόμενους της μεγάλης αυτής επιχείρησης μπορεί να απέχει ελάχιστα από την απόλυτη δυστυχία».

Αθήνα, 18.11.2015                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

X