Δέσμευση για ρύθμιση οφειλών από τις ΤΟΕΒ Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη με εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της Ηπείρου για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ των υπόψη ΤΟΕΒ προς την Επιχείρηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γ. Ανδριώτης και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας κ. Λ. Καραλάζος, καθώς και οι κ.κ. Γ. Καραγιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας (ΣΥΡΙΖΑ) και Β. Γιόγιακας, βουλευτής Θεσπρωτίας (ΝΔ).

Μετά από συζήτηση, που διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης, οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, με δική τους πρωτοβουλία, ανέλαβαν δέσμευση για ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ στο πλαίσιο του πρόσφατου Κανονισμού Διακανονισμών και πρότειναν συγκεκριμένη μορφή εγγυήσεων. Επίσης διαβεβαίωσαν ότι θα εξοφλούνται κανονικά οι λογαριασμοί των ΤΟΕΒ για τις τρέχουσες καταναλώσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ χαιρέτησε την πρωτοβουλία τους, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις τους και ότι θα τις προωθήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τόνισε δε ότι στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειές τους.

Αθήνα, 18.11.2015                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

X