Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για το ΕΤΜΕΑΡ

Με αφορμή παντελώς ανακριβείς αναφορές ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ ΑΕ με δικές της αποφάσεις επιβάλλει αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), από την Επιχείρηση παρέχονται - για πολλοστή φορά – οι ακόλουθες διευκρινήσεις:
• Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται με Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
• Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ χρεώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτό συνέβη και με την υπ’ αρ. 772/30.12.2014 Απόφαση της ΡΑΕ σχετικά με τις αριθμητικές τιμές των συντελεστών της μεθοδολογίας επιμερισμού του ΕΤΜΕΑΡ (άρθρο 143 παρ.2, περ. γ' του ν. 4001/2011), για το έτος 2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3694/31.12.2014 με ημερομηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ την 4.3.2015 (http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en ) και αφορά όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
• Η Απόφαση της ΡΑΕ 772/30.12.2014 αναρτήθηκε από τη ΡΑΕ στον αντίστοιχο ιστότοπο της Διαύγειας την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A90%CE%A5%CE%99%CE%94%CE%9E-%CE%92%CE%91%CE%A3?inline=true5 .

Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ – όπως και όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – οφείλει να εφαρμόσει άμεσα την εν λόγω απόφαση της ΡΑΕ για αναπροσαρμογή του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς των πελατών της, το οποίο η ΔΕΗ αποδίδει στους από τη Νομοθεσία προβλεπόμενους δικαιούχους.

Αθήνα  14.03.2015
                                                                                         ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ