Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Ομαλή η τροφοδοσία των δύο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη

Ομαλή η τροφοδοσία των δύο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                            


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την έντονη κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο 14.9.2013 και ώρα 7:00 πμ στο Νότιο Τμήμα του Ορυχείου Χωρεμίου του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης και μετά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

· Στελέχη της Επιχείρησης με τη συνδρομή του καθηγητή Εδαφοτεχνικής του ΕΜΠ κ. Μιχ. Καββαδά, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των πρώτων ρωγματώσεων, στις 12.9.13, βρέθηκε στο χώρο και ξεκίνησε την καταγραφή εδαφοτεχνικών μετρήσεων και την παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου.

· Στις 13.9.13 από την αξιολόγηση των μετρήσεων διαπιστώθηκε η ταχύτατη εξέλιξη του γεωλογικού φαινομένου, γεγονός που επέβαλε την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα:

Εκκενώθηκε το πεδίο του Ορυχείου από τους εργαζόμενους και τον βοηθητικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα κατεβλήθησαν προσπάθειες μετακίνησης των πέντε (5) εκσκαφέων εκμετάλλευσης εκτός της ζώνης κατολίσθησης, που εστέφθησαν από επιτυχία για τους τρεις (3) από αυτούς, ενώ η μετακίνηση των δύο (2) υπολοίπων σε ασφαλείς χώρους θα πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

· Με βάση τις μετρήσεις που καταγράφονται στο τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ότι, το φαινόμενο της κατολίσθησης έχει σταματήσει, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

· Από την έναρξη εκδήλωσης του φαινομένου έως και σήμερα - τόσο η παρακολούθησή του όσο και τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται – πραγματοποιούνται με τις οδηγίες εξειδικευμένων στελεχών της Επιχείρησης, καθώς και του καθηγητή ΕΜΠ κ. Μιχάλη Καββαδά.

· Τέλος, υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι, η τροφοδοσία των δύο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δεν έχει επηρεασθεί και διασφαλίζεται από τα υπόλοιπα πεδία των Ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, τα οποία ουδόλως επηρεάσθηκαν από την κατολίσθηση.

Εξάλλου, σε ότι αφορά τον παρακείμενο οικισμό Τριποτάμου, ο οποίος τελεί υπό απαλλοτρίωση, σε σχετική έκθεση του καθηγητή κ. Μ. Καββαδά αναφέρεται ότι: «… Λόγω της μεγάλης απόστασης, δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας του οικισμού λόγω των επισυμβεισών κατολισθήσεων τις τελευταίες ημέρες».
Αθήνα, 17.9.2013                                                                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.