Εκδήλωση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Επιχείρησης CYPRUS OPERATION 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.

Κοινή εκδήλωση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Επιχείρησης CYPRUS OPERATION 2011 πραγματοποίησαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, η ΔΕΗ διέθεσε φορητά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες) συνολικής ισχύος 70 ΜW, τα οποία μετέφερε, σε 170 containers, από την Ελλάδα και εγκατέστησε στην Κύπρο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστρεπτικές συνέπειες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 11.7.2011 στο Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Βασιλικού, που καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών της Κύπρου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκε άμεσα και ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενεργοποίησε (15.7.2011) τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με αίτημα για πρώτη φορά την παροχή βοήθειας για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών κράτους μέλους. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού οργάνωσαν τη μεταφορά των μεγάλης ισχύος γεννητριών και παράλληλα ενεργοποίησε το Χρηματοδοτικό Μέσο Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 470.000 ευρώ για την κάλυψη του 50% του συνολικού μεταφορικού κόστους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί από την Ε.Ε. σε μια και μόνο επιχείρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

- «Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση συνεπειών φυσικών καταστροφών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ενώ παγκοσμίως πρόκειται για τη μοναδική επιτυχή μεταφορά ενέργειας» υπογράμμισε ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, κατά το σύντομο χαιρετισμό του.

Αυτή η «μεγάλη πρόκληση» - τόνισε ο κ. Ζερβός - αντιμετωπίσθηκε με απόλυτη επιτυχία από τα στελέχη της ΔΕΗ, λόγω των πολύ μεγάλων εμπειριών που έχουν στην επίλυση δύσκολων πολυσύνθετων τεχνικών προβλημάτων, σε μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- «Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, το καλοκαίρι του 2011, για την υλοποίηση, από μία και μόνον χώρα, της -επιχειρησιακά και τεχνικά- μεγαλύτερης επιχείρησης στην ιστορία του, αποτελεί πλέον, σημείο αναφοράς για την Πολιτική Προστασία» επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι, «ρόλος της Πολιτείας, όπως και των κοινωφελών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημόσιων, είναι να συνεργαζόμαστε προς όφελος του δημοσίου και ασφαλώς του εθνικού συμφέροντος».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι κκ Πάτροκλος Γεωργιάδης και Αρθούρος Ζερβός, με αφορμή την Επιχείρηση CYPRUS OPERATION 2011 αντήλλαξαν τιμητικές πλακέτες για τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της ΔΕΗ.

ΦΩΤΟ : Ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, (αριστερά) επιδίδει τιμητική πλακέτα στον κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για τη μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Αθήνα, 29.7.2013                                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

ΚΔΕΠ