Μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων με στόχο την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους – τα οποία αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου – η ΔΕΗ ΑΕ απέστειλε σήμερα ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, κκ Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποι της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και οι κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα ζήτησε, από τους δύο ανωτέρω Προέδρους την κατά το ταχύτερο δυνατό αποστολή:

• στοιχείων για τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων και

• των καταστάσεων συμπληρωμένων με όσους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.

Για την απρόσκοπτη και ταχύτερη λειτουργία των Επιτροπών και για τις άμεσες ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ οι προαναφερόμενες καταστάσεις των πολιτών θα πρέπει να περιλαμβάνουν τηλέφωνα επικοινωνίας, αριθμό παροχής ή αντίγραφο λογαριασμού ρεύματος.

Στην ίδια επιστολή η ΔΕΗ προτείνει όπως οι Επιτροπές συνεδριάζουν στα κατά τόπους Καταστήματα της άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων.

Αθήνα 10.12.2013                                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

ΚΔΕΠ