Πρόοδος εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης στη Θήρα (3)

Σχετικά με τη πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, η ΔΕΗ Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει ότι:

• Από χθες το μεσημέρι και βάση του σχεδιασμού, ολοκληρώθηκε σήμερα η εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32MW –εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.

• Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

Η ΔΕΗ Α.Ε θα ήθελε για ακόμα μια φορά, να ζητήσει συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί. Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στη μονάδα του σταθμού, τεχνικά συνεργεία και στελέχη της επιχείρησης εργάζονται νυχθημερόν και με αμείωτο ρυθμό για την αποκατάσταση της βλάβης.

Αθήνα, 17/8/2013                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

ΚΔΕΠ