Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Ενημέρωση για την ηλεκτροδότηση της Θήρας

Ενημέρωση για την ηλεκτροδότηση της Θήρας


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει πως σήμερα στις 15:00 μμ τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW. Έτσι, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW. Τα εν λόγω ζεύγη μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες θα ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της νήσου που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Με τις εντατικές προσπάθειες του προσωπικού του σταθμού παραγωγής – το δυναμικό του οποίου έχει ενισχυθεί κατάλληλα - συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αύριο αναμένεται η άφιξη, στη Θήρα, πρόσθετης ισχύος 5 MW από τη νήσο της Ρόδου, ενώ άλλα 6 MW, επίσης από την Ρόδο, θα αφιχθούν την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ σε άμεση, διαρκή και επί 24ωρου βάσεως συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μοναδικό στόχο την συντομότερη δυνατή επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ΔΕΗ Α.Ε. για ακόμα μια φορά θα ήθελε να ζητήσει την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η σοβαρότατη πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής.


Αθήνα, 14/8/2013                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.