Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε. για τους μεγάλους πελάτες της

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε. για τους μεγάλους πελάτες της


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΣχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τα νέα τιμολόγια του 2012 για πελάτες Υψηλής Τάσης (ΥΤ) και σε συνέχεια του από 29.02.2012 Δελτίου Τύπου της ΔΕΗ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

• Η ΔΕΗ αποτέλεσε και αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας.

• Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ για τους πελάτες Υψηλής Τάσης παραμένουν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008.

• Το κόστος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ για το 2012, έχει μεταβληθεί ουσιωδώς από εξωγενείς παράγοντες, όπως καύσιμα, αγορές ενέργειας, κόστος δανεισμού και τούτο, παρά τη δραστική μείωση της συνολικής μισθοδοσίας του προσωπικού της το 2012 κατά περίπου 700 εκατ. € (41%) σε σχέση με τη δαπάνη του 2009 ύψους 1.700 εκατ. € περίπου.

• Σε μία απελευθερωμένη Αγορά, όσο και αν η ΔΕΗ περιορίζει τις δαπάνες της, τα νέα τιμολόγια ΥΤ πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το κόστος, αφενός για να μην κατηγορηθεί η ΔΕΗ για καταχρηστικές πρακτικές και αφετέρου για να μην καταστεί ένα «θνησιγενές επί ζημία μονοπώλιο».

• Οι αναφορές δημοσιευμάτων σε τιμολογιακές και επενδυτικές πρακτικές που ασκούνταν προ τριακονταετίας, δεν συνάδουν με το σύγχρονο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα θέματα της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

• Η ατεκμηρίωτη αναφορά σε τιμή ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης των 80€/MWh για πελάτες της ΔΕΗ στην ΥΤ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει άλλωστε από τους δημοσιοποιημένους νέους τιμοκαταλόγους της Επιχείρησης. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι για τη μεταλλουργική βιομηχανία, σταθερής ζήτησης, αυτή κυμαίνεται στα 66€/MWh και είναι μόλις το 59% των 112€/MWh, που αντιστοιχεί στο εκτιμώμενο συνολικό μέσο έσοδο της ΔΕΗ για το 2012 από όλους τους πελάτες, κάθε κατηγορίας και τάσης τροφοδότησης.
Αθήνα, 3 Μαΐου 2012                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.