Σχολιασμός δημοσιεύματος για ανεξόφλητους λογαριασμούς

Σχολιασμός δημοσιεύματος για ανεξόφλητους λογαριασμούς

Σχετικά με αναφορά δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο «η ΔΕΗ δεν κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση των οφειλών ύψους € 1,3 δισ. από ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρισμού», η Επιχείρηση επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί – εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό - μειώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε € 629 εκατ. στη Χαμηλή Τάση (από € 763 εκατ. στο τέλος Μάρτιου). Η σχετική μείωση σημειώθηκε μετά την αύξηση του ρυθμού των αποκοπών ρεύματος από τον Μάρτιο (σε 25.256 αποκοπές έναντι 6.978 τον Ιανουάριο και 8.152 το Φεβρουάριο), η οποία οδήγησε σε βελτίωση του ρυθμού είσπραξης των λογαριασμών.
Στο σύνολο των πελατών της ΔΕΗ, το ποσό των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών – εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό – μειώθηκε σε € 1.009 εκατ. στο τέλος Απριλίου (από € 1.167 εκατ. στο τέλος Μαρτίου).

Τα ανωτέρω στοιχεία αναφέρθηκαν και στην παρουσίαση του κ. Αρθούρου Ζερβού, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, (διαφάνεια 16), στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αναλυτές στις 29 Μαΐου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου 2012.
Η σχετική παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ http://www.dei.gr/Default.aspx?id=59366&nt=18&lang=1.

Αθήνα, 31 Μαΐου 2012                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

X