Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Προθεσμία 40 ημερών από τη ΔΕΗ

Προθεσμία 40 ημερών από τη ΔΕΗ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους καταναλωτές - πρώην πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε και ENERGA POWER TRADING Α.Ε., που παραμένουν στις υπηρεσίες της ΔΕΗ ως Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, καθώς και στους καταναλωτές – πρώην πελάτες των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε., που παραμένουν στις υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε., ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, και οι οποίες λήγουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ότι θα πρέπει να συνάψουν άμεσα σύμβαση με Προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους. 

    Σχετικός κατάλογος προμηθευτών, της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ

(http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/factsheets/major_news/25062012_1.csp). 

    Σε αντίθετη περίπτωση, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας προτίθεται να τιμολογεί την καταναλισκόμενη ενέργεια από όλους τους καταναλωτές που υπάγονται στις υπηρεσίες του Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας με προσαύξηση κατά 7% επί του ισχύοντος τιμοκαταλόγου της κατηγορίας τους και μέχρις ότου επιλέξουν προμηθευτή της επιλογής τους. Αυτό θα γίνει σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 545/2012 Απόφασης της ΡΑΕ, για λόγους αντιστάθμισης του ειδικού κόστους που προκαλούν, καθώς και δίκαιης μεταχείρισης προς τους λοιπούς καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με Προμηθευτή της επιλογής τους. 

    Επειδή στόχος της ΔΕΗ είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και όχι η οικονομική επιβάρυνσή τους, δίδεται προθεσμία 40 ημερών περίπου για την τακτοποίηση της εκκρεμότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, η σχετική προσαύξηση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1ης Οκτωβρίου 2012 στους καταναλωτές που θα αδρανήσουν να επιλέξουν Προμηθευτή και να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί του. 

    Για τη διευκόλυνσή τους οι ως άνω καταναλωτές, αναφορικά με τη διαδικασία υπογραφής νέου Συμβολαίου, μπορούν να ενημερώνονται καλώντας στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 214-214-2000 που διαθέτει η ΔΕΗ για το σκοπό αυτό, κατά τις εργάσιμες ημέρες από 8:00πμ έως και 8:00μμ.


Αθήνα, 23 Αυγούστου 2012                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.