Ενημέρωση των καταναλωτών Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου λήγει η περίοδος των τριών μηνών, από την ημερομηνία ανάληψης από τη ΔΕΗ Α.Ε., ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, της υπηρεσίας προμήθειας με ηλεκτρικό ρεύμα στους πρώην πελάτες των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.

Ως εκ τούτου, οι πελάτες αυτοί καλούνται να συνάψουν σύμβαση με Προμηθευτή της επιλογής τους, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012. Σχετικός πίνακας των Προμηθευτών, της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.).

Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 57 του Ν. 4001/2011, η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, ανέλαβε από την 00:00 της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012 και από 00:00 της Πέμπτης 31 Μαΐου 2012, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, την προμήθεια ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε. αντίστοιχα.

• Σε συνέχεια σχετικής ενημερωτικής επιστολής, που απέστειλε η ΔΕΗ προς κάθε καταναλωτή του Τελευταίου Καταφυγίου, επισημαίνεται ότι, οι καταναλωτές Μέσης Τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA – εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα Προμηθευτή – διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους από τον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου (παρ. 11 του άρθρου 9 του Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου).

Αθήνα, 20.8.2012                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

X