Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Βιογραφικά μελών Δ.Σ., Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων και Γενικών Διευθυντών

Βιογραφικά μελών Δ.Σ., Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων και Γενικών Διευθυντών


Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΗ Α.Ε.

Γεώργιος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

O κ. Γεώργιος Στάσσης διαθέτει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ενέργειας.

Κατείχε σημαντικές θέσεις σε διάφορους οργανισμούς και φορείς του κλάδου ενέργειας στην Ελλάδα και την Νοτιανατολική Ευρώπη και σε όλη την αλυσίδα αξίας ηλεκτρικής ενέργειας (παραγωγή, διανομή, εμπορία).

Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA ως Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  στην Εnel Romania SrL., τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη εταιρία ενέργειας στη Ρουμανία και προηγουμένως ως επικεφαλής της Green Power για την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
O κ. Στάσσης έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακές σπουδές σε “Management in Construction and Structural Design” από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει Executive Courses στο Harvard Business School (ΗΠΑ) και Elis Academy (Ιταλία).

 

Πύρρος Παπαδημητρίου,
Αντιπρόεδρος

O Πύρρος Παπαδημητρίου είναι δικηγόρος – οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985) και του Νομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Sussex (1987), Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Kent (1988) και διδακτορικού στα Οικονομικά (1992) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει απασχοληθεί ως οικονομικός αναλυτής στην Gerald & National Inter Commodities στο Λονδίνο (1989-1990), ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1994-1995), ως προϊστάμενος στο τμήμα κλαδικών αναλύσεων της Αlpha Bank (1995-1996), ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1996-1998) και διευθυντής συμβουλευτικών υπηρεσιών της ICAP A.E. (1999-2000). Tο 1996 ίδρυσε την HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι, Ε.Π.Ε. και παραμένει ο βασικός μέτοχός της. Από το 2006 έως το 2015 συνεργάστηκε με την εταιρεία Four Assist Development Consulting Ltd, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αναπτυσσόμενες χώρες σε θέματα διαχείρισης δημοσίων οικονομικών. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. μετέχοντας στην υλοποίηση του έργου της αποκρατικοποίησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το 2012 ανέλαβε συντονιστής της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, έργο που κατέληξε επιτυχώς με την εξαγορά των αεροδρομίων από τη Fraport Α.Ε.. Τα τελευταία χρόνια εκτός από την δραστηριότητά του στην HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε., υλοποιεί διάφορα έργα συμβουλευτικής υποστήριξης σε κυβερνήσεις τρίτων χωρών στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και της απασχόλησης.


Γεώργιος Βενιέρης, Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το έτος 1947. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, κάτοχος Master of Commerce και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) του Πανεπιστημίου Birmingham Αγγλίας.
Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής (1982) και στη συνέχεια Καθηγητής (1991) στο ΟΠΑ. Έχει διδάξει Λογιστική στο Προπτυχιακό και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΟΠΑ. Έχει διδάξει, ως Επισκέπτης Καθηγητής, στη Σχολή Διοικητικών Σπουδών του Πανεπιστημίου York στο Τορόντο του Καναδά. Έχει διατελέσει Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2007), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (1998-2001), Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΟΠΑ (1996-2007). Επίσης, έχει εκλεγεί Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, Συν-διευθυντής του Διαπανεπιστημιακού (με το ΕΜΠ) Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (2000-2014) και Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (2013-2016). Υπήρξε Διευθυντής του Εργαστηρίου Λογιστικών Εφαρμογών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ (2000-2014). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων-ΕΛΤΕ (2014-2017), Πρόεδρος (1990-1991) της Επιτροπής Αναμόρφωσης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης των Κρατικών Δαπανών, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων για την απόκτηση της Άδειας Ασκήσεως του Ελεγκτικού Επαγγέλματος και Πρόεδρος της Επιτροπής Απαλλαγών από τις εξετάσεις αυτές, Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών για τη σύνταξη των Λογιστικών Οδηγών (Λογιστικών Σχεδίων) των Ν.Π.Δ.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Εργασίες και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά. Έχει κάνει Ανακοινώσεις σε πολλά Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι συγγραφέας/συν-συγγραφέας 10 διδακτικών πανεπιστημιακών βιβλίων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής καθώς και Επιμελητής-μεταφραστής 2 ξενόγλωσσων βιβλίων Λογιστικής.


Δέσποινα Δοξάκη, Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1968. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Institute for European Studies στις Βρυξέλλες. Έχει πλέον των 26 ετών εργασιακή εμπειρία σε διασυνοριακές συναλλαγές κυρίως σε συνεργασία με εμπορικές, επενδυτικές, θεσμικές και αναπτυξιακές τράπεζες και εξειδικεύεται (1) στη διάρθρωση και διαπραγμάτευση εθνικών και διεθνών σύνθετων χρηματοπιστωτικών συμβάσεων όπως δομημένων χρηματοδοτικών συναλλαγών (structured finance), (2) χρηματοδοτήσεων έργων (project finance) σε όλους τους τομείς ανάπτυξης ήτοι ενέργεια, έργα υποδομής, ακίνητα, τουρισμός, νοσοκομεία, κλπ μέσω ΣΔΙT ή/και Παραχωρήσεων, (3) εταιρικών χρηματοδοτήσεων (corporate finance) και μετασχηματισμών (δημοσίων εγγραφών, συναλλαγών κεφαλαιαγορών) (4) εταιρικών δανειοδοτήσεων όλων των μορφών, αναδιαρθρώσεων και αναχρηματοδοτήσεων χρέους κ.α. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έχει εργασθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, KPMG, ΚΙΣ ΑΤΕ, Alpha Bank AE, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια έχει εργασθεί στην Κυριακίδης -Γεωργόπουλος Δικηγορική Εταιρεία, στις Βρυξέλλες στην αγγλική δικηγορική εταιρεία Stabrook&Hooper(McDermont&Ellis) και στο Λονδίνο στις διεθνείς δικηγορικές εταιρείες Chadbourne/NRF, Shearman και Milbank. Από το 2018 είναι Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έχει εργασιακή εμπειρία στο Λονδίνο, Βρυξέλλες και Αθήνα και μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.


Στέφανος Θεοδωρίδης, Σύμβουλος

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης έχει διατελέσει για περισσότερα από 35 έτη Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων τα 25 έτη σε θέση Διευθύνοντος Συμβούλου. Από το 1989 έως το 2006 στην DIAGEO SA, αρχικά ως CEO Ελλάδος και τα τελευταία χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης. Σε αυτόν το ρόλο είχε την ευθύνη για 18 χώρες και ήταν μέλος του European Executive Committee της Εταιρείας. Από το 2006 έως το 2011 ήταν CEO της HYATT/REGENCY SA, ηγέτιδας εταιρείας στον χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας. Από το 2012 έως σήμερα κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΤΕΜΕΣ Α.Ε., μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην ανάπτυξη και διαχείριση τουριστικών και παραθεριστικών προορισμών. Παράλληλα με την σημερινή του θέση, είναι Αντιπρόεδρος του Ομίλου PREZIOSI στην Ελλάδα & Τουρκία, Μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, καθώς και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.


Γιώργος Καρακούσης, Σύμβουλος

Ο Γιώργος Καρακούσης είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού.
Στη 15χρονη πορεία του εργάστηκε σε εμπορικές θέσεις αυξημένης ευθύνης σε εταιρείες όπως η Forthnet και η Wind Hellas, εισάγοντας με επιτυχία νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Στο Ην. Βασίλειο ανέλαβε τον πλήρη ανασχεδιασμό των προϊόντων της Talk Talk, ενώ στη British Telecoms (BT) ηγήθηκε του μεγαλύτερου έργου μετασχηματισμού υπηρεσιών για εννέα εκατομμύρια πελάτες. Παρείχε, επιπλέον, συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμού και προώθησης προϊόντων σε νεοφυείς (start-up) εταιρείες τεχνολογίας.
Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Imperial College του Λονδίνου και MBA από το ALBA Graduate Business School.


Παντελής Καραλευθέρης, Σύμβουλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

Ο κος Παντελής Καραλευθέρης γεννήθηκε το 1962, στην Άρδασσα Πτολεμαΐδας. Είναι πτυχιούχος εργοδηγός ηλεκτρολόγος και ανήκει στο προσωπικό των Ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. Έχει εργασθεί ως τεχνικός ηλεκτρολόγος από το 1984 έως το 1987 στις εταιρείες κατασκευής έργων ΔΕΗ ΑΣΠΑΤΕ – ALSTHOM και ΒΙΟΚΑΤ. Προσελήφθη στη ΔΕΗ το 1987 και εργάσθηκε στο Ορυχείο Κυρίου πεδίου ως ηλεκτρολόγος συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών του Πάγιου εξοπλισμού. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου φοιτητών Δημοκρίτου και Κ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη λαογραφία και έχει πραγματοποιήσει ερευνητικά ταξίδια στη Μ. Ασία, τον Πόντο και τη Μαύρη Θάλασσα. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος της 1ης διοίκησης της Ποντιακής Νεολαίας Ελλάδος και είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος. Από το 1994 είναι στέλεχος του συνδικάτου ΔΕΗ και έχει συμμετάσχει σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια για τους άνθρακες, την ενέργεια και το Περιβάλλον. Επί έξι χρόνια ήταν Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επί εξαετία (2008 – 2013). Στη συνέχεια εξελέγη εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας του ΚΑΝΕΠ και είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών στη Δια Βίου Μάθηση. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Στέφανος Καρδαμάκης, Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1991. Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Master (MSc) στις Χρηματοδοτήσεις, το Εμπόριο και τα Ναυτιλιακά από το City University, Cass Business School του Λονδίνου. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1993 από το Τεχνικό Τμήμα της ναυτιλιακής εταιρίας Adelfia Shipping Enterprises. To 1994 προσελήφθη στην Ολλανδική Τράπεζα ABN AMRO ως Υπεύθυνος Πελατών στο Τμήμα Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων, όπου έφτασε μέχρι και τη θέση του Αντιπροέδρου του Τμήματος. Το 2004 ηγήθηκε της νεοσυσταθήσας Διεύθυνσης Ναυτιλίας της Εγνατίας Τράπεζας, στο χώρο των χρηματοδοτήσεων. Κατά την 14ετή παρουσία του στον Τραπεζικό κλάδο ασχολήθηκε με προτάσεις χρηματοδότησης, χρηματοοικονομικές συναλλαγές και προϊόντα, καθώς και σύναψης μεγάλων κοινοπρακτικών δανείων με άλλες τράπεζες για μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσης ασχολήθηκε με τη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών και την εισαγωγή νέων μεθόδων για την καλύτερη παρακολούθηση και βελτίωση του λειτουργικού και πιστωτικού κινδύνου, καθώς και με την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το 2008, ανέλαβε Οικονομικός Διευθυντής Conbulk Shipping S.A., ενώ από το 2019 έχει αναλάβει και τον ρόλο του Chief Operating Officer, έχοντας υπό την ευθύνη του εκτός από την οικονομική διαχείριση, και το λειτουργικό, τεχνικό και τμήμα προμηθειών της εν λόγω Εταιρίας.


Μιχαήλ Παναγιωτάκης, Σύμβουλος

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Κατά την τελευταία εξαετία, για πέντε χρόνια κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και τον τελευταίο χρόνο τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας μας. Κατέχει παραπάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε ανώτατες θέσεις Διοίκησης, τόσο στον χώρο των τροφίμων όσο και στη Δημόσια Διοίκηση έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν Γενικός Διευθυντής στη ΣΤΑΣΥ, στον ΕΟΜΜΕΧ και στην Τραμ Α.Ε.. 
Επίσης αποτελεί μέλος του γκρουπ Lime Capital Partners / SI Foods κατά την τελευταία εξαετία.
Την επταετία 2000-2007 είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Βιολογικών Προϊόντων και Ελαιόλαδου Blauel Co. 
Από το 2005 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στον τουρισμό, ενώ από το 2012 έχει ιδρύσει την ΤΗΕ DIVINE VILLAS IKE, εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στη διαχείριση πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων ανά την επικράτεια. 
Κατέχει πτυχίο Οικονομίας και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο.      


Αλέξανδρος Πατεράκης, Σύμβουλος 

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Μαθηματικών από το University of La Verne. Ο Αλέξανδρος Πατεράκης ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός Δικτύων, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια θέσεις ευθύνης ως ανώτερος σύμβουλος πληροφορικής, όπως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην MicroAge, Management Consultant στην Arthur Andersen (Accenture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στην Ελλάδα. Το 2003 διετέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής στην εταιρεία τηλεπικοινωνίων Tellas ενώ το 2008 μετακινήθηκε στη Vodafone για να αναλάβει στη συνέχεια τη θέση του CIO. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Etihad Etisalat (Mobily), όπου διετέλεσε Πρόεδρος της Infotech Mobily India Pvt Ltd και αποχώρησε το 2016 ως CIO από τη Σαουδική Αραβία, ασχολούμενος ενεργά με την προώθηση του μετασχηματισμού σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT). Από το 2016 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ασχολούμενος ενεργά με την ψηφιακή στρατηγική. Από το 2018 έχει αναλάβει τη θέση του CIO στην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία. 


Νίκος Φωτόπουλος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων 

Ο κύριος Νίκος Φωτόπουλος γεννήθηκε στα Άγνατα Ηλείας το 1962. Είναι απόφοιτος Τεχνικός (Ηλεκτροτεχνίτης) των σχολών της ΔΕΗ. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολήθηκε με τα κοινά και την πολιτική. Επί 10 έτη διετέλεσε γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ. Το 1998 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ όπου ανέλαβε Υπεύθυνος Τύπου. Από το 2007 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013, ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής της EMCF. Από το 2010 είναι μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και από τον Απρίλη του 2013 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Γραμματεία Δ.Σ. ΔΕΗ 
Τηλ.: 210 5222330 
Fax: 210 5238445 
Η ταχυδρομική διεύθυνση των μελών του Δ.Σ και των διευθυντικών στελεχών είναι τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας: Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα. 


Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι 


Κοπανάκης Ιωάννης,
Αναπληρωτής ΔΝΣ (με αρμοδιότητα την εποπτεία των λειτουργιών παραγωγής της Εταιρείας) 

Ο κ. Κοπανάκης είναι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης από τις 10 Ιανουαρίου 2017. Από την 1 Σεπτεμβρίου 2009 Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, και από το 2007 ήταν διευθυντής της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών Παραγωγής. Έχει διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Διαχείρισης της Απόδοσης Μονάδων Παραγωγής κατά τα προηγούμενα 6 χρόνια, ενώ από την ένταξή του στη ΔΕΗ, το 1985, και για 16 χρόνια εργάστηκε στη παραγωγική διαδικασία ως μηχανικός υπηρεσίας, προϊστάμενος συντήρησης και διευθυντής Ατμοηλεκτρικού Σταθμού. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τίτλου MBA από το Nottingham Trend University. 


Καρακούσης Γεώργιος, Αναπληρωτής ΔΝΣ (με αρμοδιότητα την εποπτεία των εμπορικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας) 

To βιογραφικό του σημείωμα παρατίθεται πιο πάνω στα Μέλη Δ.Σ. 


Πατεράκης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής ΔΝΣ (υπεύθυνος για τoν ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου και την ανάπτυξη της δραστηριότητας της ηλεκτροκίνησης (e-mobility)) 

Το βιογραφικό του σημείωμα παρατίθεται πιο πάνω στα Μέλη Δ.Σ. 


Γενικοί Διευθυντές 


Οικονόμου Αργύρης, Νομικός Σύμβουλος - Γενικός Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης 

Ο κ. Οικονόμου είναι ο Νομικός Σύμβουλος της Επιχείρησης από την 1η Φεβρουαρίου του 2005. Νωρίτερα ήταν διαχειριστής – εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Στρατήγης & Συνεργάτες» και υπήρξε νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα αλλά και φορέων του Δημοσίου. 
Παράλληλα με την ιδιότητά του Νομικού Συμβούλου είχε από το 2005 την ιδιότητα του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών. 
Από τις 24.9.2019 είχε παράλληλα την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Πρόεδρος της ομάδας εργασίας Νομικών Υποθέσεων της Eurelectric, μέλος του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ και της «Εγνατία Οδός A.E.». Από το 2014 είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για το Δίκαιο της Ενέργειας. 
Υπήρξε μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών για την Νομοθεσία περί Εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμμόρφωσης και Δικαίου της Ενέργειας. 


Δαμάσκος Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης 

Ο κ. Δαμάσκος είναι Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων από τις 8 Ιανουαρίου 2013. Ο κ. Δαμάσκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Επιχείρησης το 1987, ενώ από την πρόσληψή του και για 16 συνεχή χρόνια διετέλεσε επικεφαλής παραγωγικών μονάδων πρώτης γραμμής της πρώην Γενικής Διεύθυνσης Διανομής (νυν Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Από το 2002 έως το 2006 ήταν επικεφαλής του Τομέα Τιμολογίων της Εταιρίας. 
Έχει διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης και Διοίκησης της Επιχείρησης (νυν Διευθύνσεις Στρατηγικής & Γραφείου Διοίκησης), καθώς και διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας. Από το 2008 έως την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, ήταν διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της Εταιρίας. 
Κατά την τριετία 2008-2011, παράλληλα με τα καθήκοντά του, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ασφάλισης Υπάλληλων Τραπεζών & Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) ως εκπρόσωπος των Εργοδοτών, εκ μέρους της Επιχείρησης. Επίσης ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ/ΔΕΗ). 
Πριν από την πρόσληψή του στη ΔΕΗ εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο των κατασκευών, με εξειδίκευση στην εκτέλεση έργων ΔΕΗ αποκτώντας σημαντική κατασκευαστική και εργοταξιακή εμπειρία. Ο κ. Γεώργιος Δαμάσκος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος τίτλου Master of Business Administration (MBA) από το Kingston Business School (Kingston University). 


Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος,
Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών 

Ο κ. Αλεξανδρίδης, είναι οικονομολόγος με πολυετή εμπειρία στην Οικονομική Διεύθυνση μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, έχοντας διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο ΟΤΕ (μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom). 
Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, MSc in Decision Modelling and Information Systems από το Brunel University UK και International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 


Αραβαντινός Νικόλαος, Γενικός Διευθυντής Υποστηρικτικών Λειτουργιών 

Ο κ. Αραβαντινός είναι Γενικός Διευθυντής Υποστηρικτικών Λειτουργιών από την 1η Απριλίου 2012. Ο κ. Αραβαντινός προσελήφθη στη ΔΕΗ το 1984 και έκτοτε εργάζεται συνεχώς στην Επιχείρηση από διάφορες θέσεις. Εργάσθηκε επί πέντε έτη ως στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Πληροφορική όπου άσκησε καθήκοντα τόσο με τεχνική όσο και διοικητική ευθύνη. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής και από 1/2/2011 μέχρι 31/3/2012 Γενικός Διευθυντής Διανομής. 
Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική (Diplôme d' Etudes Approfondies en Informatique, Université Pierre et Marie Curie - Paris VI) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration, Brunel University). 


Σωτήριος Χατζημιχαήλ, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού 

Ο κ. Σωτήριος Χατζημιχαήλ έχει εργαστεί στη ΔΕΗ Α.Ε. τα τελευταία 33 χρόνια. Πριν αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής και Μετασχηματισμού εργαζόταν σε διάφορες θέσεις ευθύνης αποκτώντας εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, του Δικτύου Μεταφοράς, της λειτουργίας της Αγοράς Ηλεκτρισμού κλπ. 
Πιο συγκεκριμένα εργάστηκε: 
- Το 1986, στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, όπου ασχολήθηκε με Μελέτες Συστήματος Μεταφοράς, τη σύνταξη της Μελέτης Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς κλπ. 
- Το 1995, στη Διεύθυνση Προμηθειών, ως Επιθεωρητής Μηχανικός, όπου ασχολήθηκε με την Επιθεώρηση-Δοκιμές-Παραλαβή Υλικών, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε πληθώρα υλικών και μηχανημάτων της ΔΕΗ, καθώς και στις διαδικασίες προμηθειών. 
- Το 2000, στο Γραφείο Προέδρου της ΔΕΗ ως Σύμβουλος, όπου ασχολήθηκε με πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Προέδρου. 
- Το 2002 προήχθη στο βαθμό του Τομεάρχη Νέων Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων, στη Διεύθυνση Στρατηγικής. Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη Νέων Δραστηριοτήτων στη ΔΕΗ, την επέκταση σε νέες αγορές εκτός Ελλάδας κλπ. 
- Το 2008, στο Κέντρο Ερευνών Δοκιμών & Προτύπων (ΚΔΕΠ), ως Τομεάρχης Ερευνητικών Προγραμμάτων, όπου ασχολήθηκε με την κεντρική οργάνωση της συμμετοχής της ΔΕΗ σε Ερευνητικά Προγράμματα. 
- Το 2010 προήχθη στο βαθμό του Διευθυντή του Γραφείο Προέδρου της ΔΕΗ. Η θέση καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα αντικειμένων σε όλες τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, καθώς και συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ. 
- Το 2015 του ανετέθη η θέση του Διευθυντή Στρατηγικής, όπου ασχολήθηκε με εκτεταμένο φάσμα δραστηριοτήτων όπως η σύνταξη του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της Εταιρείας, η ανάπτυξη Νέων Δραστηριοτήτων, ο συντονισμός των Ρυθμιστικών Θεμάτων, η χάραξη της στρατηγικής σε θέματα της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη ΔΕΗ, η πώληση του ΑΔΜΗΕ κλπ. 
Αποφοίτησε το 1978 από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή των Αθηνών. 
Το 1984 αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, με κατεύθυνση αυτή του Ενεργειακού Μηχανικού. 
Το 1993 απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Imperial College του Λονδίνου, σε ενεργειακά θέματα και θέματα ΑΠΕ. 
Γεννήθηκε το 1960 στη Λευκωσία Κύπρου, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. 


Ευθυμία Μπαλή, Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων

Εργάζεται στη ΔΕΗ από το Μάιο του 1990. Το 2007 ήταν Υποτομεάρχης του καταστήματος Κερατσινίου πριν το διαχωρισμό Εμπορίας – Δικτύου. Το 2008 με τη δημιουργία της ΓΔ/Ε τοποθετήθηκε σαν Τομεάρχης ( Διευθυντής) στο Κατάστημα Πειραιά, όπου στην ουσία συμμετείχε στο στήσιμο των πρώτων καταστημάτων της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης. Τον Ιούνιο του 2014 έγινε Διευθύντρια Κλάδου της Διεύθυνσης Πωλήσεων Αττικής και τον Αύγουστο του 2017 Διευθύντρια Πωλήσεων Αττικής. 
Το αντικείμενο ενασχόλησής της όλα αυτά τα χρόνια αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών, την εφαρμογή της τιμολογιακής και εμπορικής πολιτικής της εταιρείας και των διαδικασιών της εν γένει. Ειδικότερα από το 2014 μέχρι σήμερα, εκτός από τα αναφερόμενα αντικείμενα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. 
Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Νομικής Σχολής Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης. 
Πριν από την πρόσληψη της στη ΔΕΗ ήταν Προϊσταμένη ανθρωπίνου δυναμικού σε ιδιωτική εταιρεία για δύο έτη. 


Τσαγιάννης Ιωάννης, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Πελατών 

Ο κ. Ιωάννης Τσαγιάννης είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Έχει εργαστεί για 23 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον τομέα της Εξυπηρέτησης Πελατών στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων και Γενικός Διευθυντής Διαμόρφωσης Εμπειρίας Πελατών. 
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης της εμπειρίας των πελατών, καταφέρνοντας επί σειρά ετών να συνδυάσει με εξαιρετικά αποτελέσματα τη γνώση των εμπορικών διαδικασιών με την διαχείριση της αλλαγής, στον τομέα της οργάνωσης και της διοίκησης πολυπληθών ομάδων εξυπηρέτησης. 


Μετικάνης Δημήτριος, Γενικός Διευθυντής Λιγνιτικής Παραγωγής 

Ο κ. Δημήτριος Μετικάνης είναι Γενικός Διευθυντής Παραγωγής από τις 10 Ιανουαρίου 2017. Στο δυναμικό της ΔΕΗ Α.Ε. εντάχθηκε το 1986, οπότε και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, στον οποίο παρέμεινε πέραν της πενταετίας και απέκτησε εμπειρία σε θέματα λειτουργίας των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών. Στη συνέχεια μετακινήθηκε αρχικά στις κεντρικές Υπηρεσίες της Παραγωγής όπου υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Παραγωγής και στη Διεύθυνση Υλικού, Καυσίμων και Προμηθειών Παραγωγής (1992 – 2007) και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Υλικού, Καυσίμων, Προμηθειών και Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Λειτουργιών (2007 – 2008). Στις εν λόγω Διευθύνσεις εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις τεχνικής και διοικητικής ευθύνης με αντικείμενο σχετικό, μεταξύ άλλων, με την παραγωγική διαδικασία και τα περιβαλλοντικά θέματα των Θερμικών Σταθμών Παραγωγής, αλλά και με τη διαχείριση και την προμήθεια των καυσίμων των Σταθμών Παραγωγής (λιγνίτης, λιθάνθρακας, υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο). 
Από το Μάιο του 2008 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Απόδοσης Παραγωγής, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής, το λειτουργικό σχεδιασμό των συμβατικών Μονάδων Παραγωγής και την παρακολούθηση της λειτουργικής και οικονομικής απόδοσής τους. Πριν την ένταξη του στη ΔΕΗ Α.Ε. εργάσθηκε στη φαρμακευτική βιομηχανία. 
Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος τίτλου MBA. 


Καραγιάννης Φώτιος, Γενικός Διευθυντής Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής 

Ο κ. Φώτιος Καραγιάννης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1982) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Ecole Nationale Supérieure de Aéronautique et de l' Espace(E.N.S.A.E.) στην Τουλούζη (Γαλλία). Το 1987 απέκτησε με «Άριστα» το Doctorat de l’ ENSAE. Στη συνέχεια, εργάσθηκε για 5 χρόνια ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του Ε.Μ.Π. 
Το 1992 προσλήφθηκε στη ΔΕΗ απ’ όπου κατείχε διάφορες Διευθυντικές θέσεις. Το Δεκέμβριο του 2006 ορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου και στη συνέχεια Διευθυντής Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων. Το 2008 ορίστηκε Διευθυντής Μελετών και Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων. 
Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Υλοποίησης Επιχειρηματικών Δράσεων και στη συνέχεια του Διευθυντή Ανάπτυξης και Προώθησης Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών. Το 2019 Διευθυντής Υποστήριξης Δραστηριοτήτων Παραγωγής, ενώ από τον Φεβρουάριο 2020, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής. 


Ζαγαλίκης Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ψηφιακών Συστημάτων

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της πληροφορικής, με ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης σε Vodafone και ΙΒΜ Ελλάδος. Στην συνέχεια μετακινήθηκε στον όμιλο Printec όπου ήταν υπεύθυνος για τις τεχνολογική υλοποίηση λύσεων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ αργότερα ανέλαβε καθήκοντα CIO στην Forthnet-Nova. Κατείχε ηγετικό ρόλο στον μετασχηματισμό πληροφοριακών συστημάτων (BSS-OSS) στην Huawei, για την DU Telecommunications στο Dubai.
Μέχρι πρόσφατα διατελούσε Operations Director στην Tech Mahindra, όπου είχε υπό την ευθύνη του το μετασχηματισμό της υπάρχουσας υποδομής σε Cloud για την Celcom Telecommunications στην Μαλαισία.
Κατέχει πτυχίο B.Eng in Computer Systems Engineering (University of Sussex UK) και μεταπτυχιακό M.Sc in Telecommunications and Information Systems (University of Essex UK).


Κοφινάς Κυριάκος, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης

Ο κ. Κυριάκος Κοφινάς έχει 27ετή Διοικητική εμπειρία στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, και Ασία, ως περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής, Principal, και Head Coach, στους κλάδους των FMCG, Medical, Luxury, Executive Search, e-Mobility, και Λιανικής.
Κατέχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστήμων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΒΑ από το Manchester Business School, UK και MSc E-Commerce από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης πιστοποιημένος Executive & Business Coach. 


Νάζος Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας

Ο κ. Κωνσταντίνος Νάζος είναι Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας από τις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΔΕΗ Α.Ε. το 2004 και έκτοτε απασχολήθηκε αποκλειστικά ως στέλεχος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ενέργειας, αποκτώντας έτσι σημαντική εμπειρία σε όλο το φάσμα του αντικειμένου της διαχείρισης ενέργειας, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανάλυση και μοντελοποίηση ενεργειακών αγορών, την ανάλυση στρατηγικών συμμετοχής στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τη βελτιστοποίηση και τη διαχείριση κινδύνου σύνθετων ενεργειακών χαρτοφυλακίων και το διασυνοριακό εμπόριο.

Από τον Ιούλιο του 2010 και για μια οκταετία κατείχε τη θέση Τομεάρχη Αναλύσεων Αγορών και στη συνέχεια προήχθη στο βαθμό του Διευθυντή Κλάδου Αναλύσεων Αγορών.

Τον Ιούνιο 2020 του ανετέθη η θέση Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ενέργειας, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την αναδιοργάνωση και προετοιμασία της Διεύθυνσης εν όψει της προσαρμογής της ελληνικής ενεργειακής αγοράς στο Ευρωπαϊκό Μοντέλο-Στόχο (EU Target Model).

Το 2016, παράλληλα με τα καθήκοντά του, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών & Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) ως εκπρόσωπος των Εργοδοτών, εκ μέρους της Επιχείρησης. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας PPC Albania, όπου και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Διευθυντή και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την τριετία 2016-2019.

Πριν από την πρόσληψή του στη ΔΕΗ Α.Ε εργάσθηκε για επτά χρόνια ως υπεύθυνος παραγωγής και συντήρησης σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες των κλάδων έλασης αλουμινίου και παραγωγής οικιακών συσκευών, αποκτώντας σημαντική κατασκευαστική και εργοταξιακή εμπειρία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Νάζος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1994) και κάτοχος τίτλου Master of Business Administration (Executive MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Μέντζος Βασίλης, Γενικός Διευθυντής Έργων και Εμπειρίας Πελάτη   

Ο κ. Βασίλης Μέντζος είναι στέλεχος με διεθνή εμπειρία στην διοίκηση και διαχείριση μεγάλων και σύνθετων έργων. Στην 20ετή πορεία του εργάστηκε σε θέσεις αυξημένης ευθύνης κυρίως σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (Wind Hellas και Vodafone UK) και ηγήθηκε των έργων ανάπτυξης των δικτύων τους. Από το 2018 ως το 2020 ήταν επικεφαλής του έργου υλοποίησης δικτύου 5G της Vodafone UK στο Λονδίνο.  Μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής Σχεδιασμού και Απόδοσης Εμπορικών Δραστηριοτήτων στη ΔΕΗ.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Άγγελος ΣπανόςΓενικός Διευθυντής Marketing και Προϊόντων 

Ο κ. Άγγελος Σπανός είναι στέλεχος με περισσότερο από 22 χρόνια εμπειρίας στα αντικείμενα του Product Marketing, New Business development, customer experience, project & demand management, budget management and Technology. Ακολούθησε καριέρα σε θέσεις ευθύνης στο εξωτερικό (Vodafone Albania), όπως και στο εσωτερικό (Vodafone Greece), έχοντας διοικητικά καθήκοντα 15 χρόνων και όντας υπεύθυνος για μεγάλα έργα, προϊόντα και διαδικασίες  εταιρικού μετασχηματισμού. Από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής Marketing & Τιμολογιακής Πολιτικής της ΔΕΗ.

Είναι κάτοχος BSc Φυσικής και MSc Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ανώτερων πιστοποιήσεων όπως Business Administration από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, PRINCE II project management Practitioner, crisis & change management κλπ.


Γραμματεία Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΕΗ (ΕΚΕΠ) 
Τηλ.: 210 5230568 
Fax: 210 5292162 

Η ταχυδρομική διεύθυνση των μελών του Δ.Σ και των διευθυντικών στελεχών είναι τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας: Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα. 


Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε

Sustainability Linked Bond (SLB) 2021

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019

PERSONAL DATA -GR_side banner


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ