Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Ενημέρωση Επενδυτών

Ενημέρωση Επενδυτών


Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 με στόχο να διαμορφώσει και να εφαρμόσει μία εθνική ενεργειακή πολιτική, που θα οδηγήσει στον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας με την αποτελεσματική αξιοποίηση των εγχώριων πηγών.
Με βάση την αποτελεσματική και ευρείας κλίμακας ανάπτυξη και την καινοτόμο τεχνολογία, η ΔΕΗ επιτυγχάνει τον εξηλεκτρισμό όλης της χώρας, από τα μικρά απομακρυσμένα νησιά, μέχρι τους πιο απομονωμένους οικισμούς της ορεινής Ελλάδας.

Από 1.1.2001, η ΔΕΗ μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και από 12.12.2001 αρχίζει η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και Διεθνών Αποθετηρίων Εγγράφων (GDRs) στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Από τις 29 Νοεμβρίου 2017, μετά από αίτηση της Μητρικής Εταιρείας, έλαβε χώρα η διαγραφή των GDRs και η παύση της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Σήμερα λειτουργεί σε ένα περιβάλλον απελευθερωμένης αγοράς, καλύπτοντας όλο το φάσμα δραστηριοτήτων στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.
Με κύκλο εργασιών € 4,9 δισ. και σύνολο ενεργητικού € 15,4 δισ. το 2017, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος πάροχος για περίπου 7,2 εκατομμύρια πελάτες. Κατέχει, επίσης, ηγετική θέση στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Διαθέτει μια μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Με εγκατεστημένη ισχύ 12,1 GW κατέχει περίπου το 60,6% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Περίπου το 32% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ παράγεται από λιγνίτη.
Παράλληλα έχει στην ιδιοκτησία τα δίκτυα διανομής (Χαμηλής και Μέσης Τάσης συνολικού μήκους 238.219 χλμ. και Υψηλής Τάσης μήκους 989 χλμ).

Η ΔΕΗ με αριθμούς

• 7,2 εκατομμύρια πελάτες
• 12,1 GW εγκατεστημένη ισχύς – περίπου το 60,6% της εγκατεστημένης ισχύος στην Ελλάδα
• Μήκος Δικτύου Διανομής : 238.219 χλμ. Χαμηλής και Μέσης Τάσης και 989 χλμ Υψηλής ΤάσηςΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay

Nέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.