Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Επιτυχής η παρέμβαση της ΔΕΗ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στον Άραχθο

Επιτυχής η παρέμβαση της ΔΕΗ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στον Άραχθο
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28 ης Δεκεμβρίου άρχισε να εκδηλώνεται ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο στην Ήπειρο με αποτέλεσμα τις μεγάλες πλημμυρικές παροχές στους ποταμούς Αώο, Λούρο, Άραχθο και Αχελώο.
Παρόλο που οι μονάδες του Σταθμού Παραγωγής Πουρναρίου λειτουργούσαν στο μέγιστο, οι παροχές του Αράχθου στον Ταμιευτήρα ήταν πολύ μεγάλες και ανέβαζαν τη στάθμη.
Το γεγονός αυτό ανάγκασε του υπεύθυνους της Επιχείρησης να ανοίξουν σταδιακά τα θυροφράγματα του Εκχειλιστή στο βαθμό που χρειάζονταν για τον έλεγχο της στάθμης ώστε να είναι ασφαλής η λειτουργία των εγκαταστάσεων και να ελέγχεται η παροχή στην κοίτη του Ποταμού Αράχθου, αφού πρώτα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι Δήμαρχοι των παρόχθιων περιοχών.
Είναι πρώτη φορά από λειτουργίας του Σταθμού που εμφανίζεται κύμα κακοκαιρίας με τόση μεγάλη διάρκεια και με τόσες μεγάλες ποσότητες νερού και για ακόμη μια φορά το φράγμα του Πουρναρίου αποσόβησε πλημμύρες στο Νομό Άρτας .
Οι παροχές άρχισαν να υποχωρούν τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα το κλείσιμο των θυροφραγμάτων του εκχειλιστή και έκτοτε η παροχή στην κοίτη του Αράχθου είναι από τη λειτουργία των Μονάδων. Παρά το γεγονός ότι το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο έλαβε χώρα κατά την περίοδο των εορτών το προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε. τέθηκε άμεσα σε επιφυλακή και παρέμεινε στη θέση του καθ΄ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων.
Η ΔΕΗ Α.Ε. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας, την Άστυνομική Δ/νση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας , τους Δημάρχους, Αρταίων , Αράχθου και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κομμένου για την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν.
Επίσης ευχαριστεί τα Αστυνομικά τμήματα Βουργαρελίου και Πραμάντων για την συνεχή πληροφόρηση της ίδιας και των κατοίκων για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή τους.
Τέλος ενημερώνει τους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών ότι το προσωπικό της θα βρίσκεται όπως οφείλει σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων και στις επόμενες ημέρες .


Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2006                                                                                                         Από το Γραφείο Τύπου

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.