Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Κατακύρωση του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη

Κατακύρωση του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτην εταιρεία J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. κατακυρώνεται ο διαγωνισμός των εταιρειών ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΝΑ Α.Ε. και ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΥΟ Α.Ε. (100% θυγατρικών της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.) για τη «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11MW αντιστοίχως, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας».

Για την υπογραφή της Σύμβασης θα πρέπει προηγουμένως να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει την ικανοποιητική για την Επιχείρηση απόδοση του Έργου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη, συνολικής ισχύος 50 MW σε έκταση 2.000 στρεμμάτων εντός του λιγνιτωρυχείου της Μεγαλόπολης.

Η ετήσια παραγωγή του έργου υπολογίζεται περίπου σε 70.000.000 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας, αρκετή για να καλύψει την ετήσια συνολική κατανάλωση 20% των νοικοκυριών του Νομού Αρκαδίας.

Η λειτουργία του υπολογίζεται να συμβάλλει στην αποφυγή εκπομπής ρύπων διοξειδίου της άνθρακα (CO2) κατά 70.000 τόνους ετησίως και 250 τόνους διοξειδίου του θείου (SO2).Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.