Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Διευκρινίσεις για την εκλογή μελών Δ.Σ.

Διευκρινίσεις για την εκλογή μελών Δ.Σ.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου – σήμερα Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 – η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι:

·         Κατά πάγια και συνήθη πρακτική προκειμένου περί της εκλογής ή /και αντικατάστασης των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που εκπροσωπούν τον Μέτοχο πλειοψηφίας, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, οι σχετικές Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ Α.Ε. συγκαλούνται χωρίς την τήρηση των διατυπώσεων δημοσιότητας («αυτόκλητες») που ο νόμος προβλέπει για τις λοιπές Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας που δεν έχουν  ως θέμα της ημερήσιας διάταξής τους την εκλογή Μελών του Δ.Σ.  Και τούτο διότι, κατά απόκλιση της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, ο τρόπος ανάδειξης των Μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ γίνεται κατά τον ειδικό τρόπο που προβλέπεται στο Καταστατικό της (Προεδρικό Διάταγμα 333/2000).  

            Έτσι, σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία:

·        Στη Γενική Συνέλευση που εκλέγει τους εκπροσώπους του Μετόχου της πλειοψηφίας συμμετέχει μόνο το Δημόσιο, αποκλειομένων των Μετόχων της μειοψηφίας.

·        Αντίστοιχα, στις Γενικές Συνελεύσεις που εκλέγονται εκπρόσωποι της μειοψηφίας συμμετέχουν μόνον οι Μέτοχοι της μειοψηφίας, αποκλειομένου του Δημοσίου.

·        Κάθε δε Γενική Συνέλευση – αρμόδια για την εκλογή Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου – είναι αρμόδια και για την ανάκλησή τους. 

      Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2011                                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           

 

 

 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.