Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Ομιλία διευθύνοντος συμβούλου κ. Δ. Μανιατάκη στο 10ο Συνέδριο του Ι.Ε.Ν.Ε.

Ομιλία διευθύνοντος συμβούλου κ. Δ. Μανιατάκη στο 10ο Συνέδριο του Ι.Ε.Ν.Ε.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Η ενέργεια ως φορέας ανάπτυξης και ο ρόλος της ΔΕΗ στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής" ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Δημήτρης Μανιατάκης στα πλαίσια του 10ου Εθνικού Συνεδρίου για την Ενέργεια του Ι.Ε.Ν.Ε. που πραγματοποιείται 7-9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ο κ. Μανιατάκης αναφέρθηκε στα δομικά στοιχεία της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι "υπό διαμόρφωση" αγορές ηλεκτρισμού της Ευρώπης, τονίζοντας πως
"μια ενοποιημένη αγορά ηλεκτρισμού συμβάλλει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και προϋποθέτει τη συμβολή όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή Εταιρείες Ηλεκτρισμού, Ρυθμιστικές Αρχές, Κυβερνήσεις και καταναλωτές".
Σημείωσε επίσης ότι " ο στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό δίαυλο, πραγματοποιείται με την υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων όπως ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο ελληνοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου, ο ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου, η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας και η ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με Ιταλία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως η Επιχείρηση "βρίσκεται πλέον μπροστά στη "μεγαλύτερη ιστορική πρόκληση" μέσα σε ένα νέο περιβάλλον μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών, αλλά και ταχύτατα αυξανόμενων επιχειρηματικών κινδύνων". Με γνώμονα το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο, υπογράμμισε, "η Διοίκηση στοχεύει στη σωστή διαχείριση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Επιχείρησης".

Η ΔΕΗ προχωρά σε νέες επενδύσεις όπως την αντικατάσταση τεσσάρων παλαιών μονάδων παραγωγής συνολικής ισχύος 1.600 ΜW, και στην αναβάθμιση του Συστήματος Γραμμών Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την μείωση των δαπανών και την βελτίωση της παραγωγικότητας.
Η ανάγκη για μείωση των δαπανών , μας ωθεί να εξετάσουμε καινοτόμα έργα, σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα και της Κέρκυρας που αυτή τη στιγμή υλοποιείται.

Σχετικά με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "έχουμε θέσει ένα φιλόδοξο στόχο για τα επόμενα χρόνια. Αναβαθμίζουμε το ρόλο της θυγατρικής μας εταιρίας "ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.", ενδυναμώνοντας συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του χώρου αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μας καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μανιατάκης σημείωσε χαρακτηριστικά : "Αφήνουμε πίσω μας την νοοτροπία της απομόνωσης και προσανατολιζόμαστε σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα όπως τις στρατηγικές συμμαχίες, τις κοινοπραξίες κτλ. Πιστεύουμε ότι αυτές οι συνεργασίες θα μας δώσουν την ευελιξία για δυναμικότερη εξέλιξη σε μια ευρύτερη αγορά. Μία ισχυρή ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα μιας δυνατής Ελληνικής οικονομίας καθώς και έναυσμα για την ανάπτυξη της περιοχής στον τομέα της ενέργειας. Εμείς από την πλευρά μας, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να οδηγήσουμε με επιτυχία την Εταιρία στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας."Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2005                                                                                               Από το Γραφείο Τύπου
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.