ΔΕΗ. Ένα με το μέλλον

Η ΔΕΗ A.E. είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και  πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου 6 εκατ. πελάτες σε όλη τη χώρα.

Διαθέτει 10,4 GW παραγωγικού δυναμικού στην Ελλάδα, με θερμικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς καθώς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχει στην κυριότητά της το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση € 3 δισ. περίπου, διαχειριστής του οποίου είναι η θυγατρική εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.  

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001. 

Η ΔΕΗ στη νέα εποχή
Η ΔΕΗ αλλάζει με κατεύθυνση τον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται παγκοσμίως στον κλάδο, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει ξανά στην ελληνική αγορά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το όραμά μας

Για 70 χρόνια η ΔΕΗ αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.
Η ίδρυσή της, τον Αύγουστο του 1950, ήρθε να αλλάξει την εικόνα του ενεργειακού τοπίου της Ελλάδας υλοποιώντας ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικά έργο, τον εξηλεκτρισμό της χώρας.
Σήμερα, πρωτοπορεί και ηγείται της ενεργειακής μετάβασης, μέσω του μετασχηματισμού της και του νέου στρατηγικού της πλάνου, σε πλήρη εναρμόνιση με τους φιλόδοξους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας για κλιματική ουδετερότητα το 2050.
 

Η ΔΕΗ αλλάζει με κατεύθυνση τον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται παγκοσμίως στον κλάδο, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει ξανά στην ελληνική αγορά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εισέρχεται σε μια νέα φάση κατά την οποία σχεδιάζει να μετασχηματισθεί σε μια μοντέρνα, σημαντικά εξωστρεφή και αποτελεσματική ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής ενέργειας. 

"Έχουμε σπουδαία και μακρά ιστορία, αλλά ανοίγουμε πλέον ένα νέο κεφάλαιο σε αυτή, δημιουργώντας αξία προς όφελος της χώρας, των καταναλωτών και φυσικά του περιβάλλοντος. Γιατί η ΔΕΗ είναι ήδη σήμερα #Ένα με το μέλλον."  

Γεώργιος Ι. Στάσσης  
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος 

Η στρατηγική μας

Η ΔΕΗ επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης μέσα από την υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της.  

Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ στηρίζεται σε 3 πυλώνες:

Εφαρμογή του "Green deal"...

στην ηλεκτροπαραγωγή με την επιτάχυνση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και των αντίστοιχων ορυχείων και ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας. Το αναλυτικό πλάνο της απολιγνιτοποίησης περιλαμβάνει την απόσυρση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων ισχύος περίπου 3,4 GW έως το 2023, παράλληλα με την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με στόχο επιπλέον εγκατεστημένη ισχύ άνω του 1,5 GW. Με πλήρη σεβασμό στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Ψηφιοποίηση και λειτουργική αποτελεσματικότητα...

για την επίτευξη συνεργειών μείωσης του κόστους και αύξησης των εσόδων με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς. Στο πλάνο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των δικτύων, με εργαλεία όπως έξυπνοι μετρητές, αυτόματοι διακόπτες, συστήματα GIS.

Επέκταση σε νέες δραστηριότητες και προϊόντα προστιθέμενης αξίας...

με πελατοκεντρική προσέγγιση τόσο στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όσο και σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση. Ο μετασχηματισμός της Εμπορίας περιλαμβάνει, νέα συνδυαστικά προϊόντα και ευέλικτα πακέτα, καθώς και ενεργειακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στο πρότυπο των σύγχρονων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας διεθνώς. Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση του «μεγαλύτερου δικτύου σταθμών φόρτισης» προχωρά με γοργά και σταθερά βήματα. Προβλέπει την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα.

Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form