Δελτίο Τύπου - 09.11.2006

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συγκέντρωση και απομάκρυνση του διαρρεύσαντος μαζούτ στη θάλασσια περιοχή του Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες πλήρους αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιούργησε στο θαλάσσιο περιβάλλον και σε μέρος της ακτής του Αλιβερίου η διαρροή πετρελαίου από τις εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ Α.Ε.
Γύρω στις 3,30 μ.μ. σήμερα χρησιμοποιήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία ελικόπτερο για την εναέρια επιθεώρηση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής χωρίς να εντοπισθούν ίχνη πετρελαιοκηλίδας. Στα ίδια αποτελέσματα κατέληξε και ο δια θαλάσσης έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από το αντιρρυπαντικό σκάφος υποστήριξης Ρ/Κ "Αργώ".
Τα ανωτέρω αποτελέσματα της εναέριας και θαλάσσιας επιθεώρησης έγιναν γνωστά και στις Λιμενικές Αρχές Αλιβερίου, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο επικέντρωσης των εργασιών καθαρισμού πλησίον της ακτογραμμής, ενώ θα εκτελούνται συχνοί έλεγχοι στα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί σε ευαίσθητες περιοχές.
Παράλληλα, συνεχίζονταν έως αργά το απόγευμα οι εργασίες περισυλλογής πετρελαιοειδών στην είσοδο του λιμένα Κάραβος από το αντιρρυπαντικό σκάφος "Ακταία" με τη χρήση δύο βυτιοφόρων οχημάτων
Όλες οι εργασίες γίνονται σε πλήρη συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές και τους εκπροσώπους του Δήμου, ενώ η εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης εταιρεία που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ και όλο το προσωπικό της που συμμετέχει στις εργασίες αντιρρύπανσης ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις του Υ/Χ Αλιβερίου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ επισημαίνει ότι, "θα καταβληθούν όλες εκείνες οι προσπάθειες που απαιτούνται και θα χρησιμοποιηθούν τα πλέον σύγχρονα μέσα, έτσι ώστε οι ακτές του Αλιβερίου να γίνουν καλλίτερες και ωραιότερες από ότι ήσαν πριν από το ατυχές συμβάν".

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2006                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form