Δελτίο Τύπου - 08.11.2006

Με εντατικούς ρυθμούς η συγκέντρωση και η απομάκρυνση του διαρρεύσαντος μαζούτ στη θάλασσα του Αλιβερίου από αγωγό της ΔΕΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 03.00 π.μ της 8.11.2006 έγινε αντιληπτή από το προσωπικό Λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αλιβερίου μικρή διαρροή του αγωγού μεταφοράς μαζούτ από την κεντρική δεξαμενή προς τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Νο 4.

Το προσωπικό του Σταθμού προέβη άμεσα στην υδραυλική απομόνωση του αγωγού και στη συνέχεια στην αποκατάσταση της διαρροής.

Όταν διαπιστώθηκε τις πρωινές ώρες, ότι μικρή ποσότητα μαζούτ είχε ξεφύγει της προστατευτικής τάφρου των σωλήνων και είχε διαρρεύσει προς τη θάλασσα, τέθηκε από το Σταθμό σε άμεση εφαρμογή το εγκεκριμένο από τις Αρμόδιες Αρχές Σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

Σύμφωνα με αυτό κινητοποιήθηκε το εντεταλμένο προσωπικό του Σταθμού και με τις οδηγίες και τη συνδρομή των Λιμενικών και λοιπών Αρχών της περιοχής χρησιμοποιήθηκαν πλωτά φράγματα για τον εγκλωβισμό του διαρρεύσαντος μαζούτ και απορροφητικά μέσα για την απομάκρυνσή του.

Με υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών κλήθηκε άμεσα από τη ΔΕΗ εξειδικευμένη Εταιρεία για την περαιτέρω αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης με πλωτά και χερσαία μέσα.

Το προσωπικό του Σταθμού και η εξειδικευμένη Εταιρεία με τη συνδρομή των σκαφών που διατέθηκαν από τις Κρατικές Αρχές, τις οδηγίες των Λιμενικών Αρχών και με τη γενικότερη εποπτεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο.

Η ΔΕΗ ΑΕ μεριμνά για τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα εξασφαλίσουν την πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2006                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form