Δελτίο Τύπου - 17.11.2006

Επαναλειτουργία των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τέθηκαν σήμερα σε επαναλειτουργία οι δύο μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου της ΔΕΗ Α.Ε. συνολικής ισχύος 600 MW, η λειτουργία των οποίων είχε σταματήσει χθες, λόγω της κατάληψής τους από ιδιοκτήτες προς απαλλοτρίωση εκτάσεων και της αδυναμίας τροφοδότησής τους με λιγνίτη. Έτσι, κατέστη εφικτή η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς το σύστημα, αλλά και η επαναλειτουργία της τηλεθέρμανσης, που παρέχει θερμική ενέργεια προς τους κατοίκους γειτονικών περιοχών.

Σήμερα οι δύο Γενικοί Διευθυντές Ορυχείων και Παραγωγής της ΔΕΗ είχαν στο Σταθμό συζητήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών, οι οποίοι συμφώνησαν να υποβάλλουν εγγράφως τη Δευτέρα τις προτάσεις τους σχετικά με τους όρους αποζημίωσης των απαλλοτριουμένων εκτάσεων. Οι προτάσεις αυτές θα εξετασθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα κριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2006                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ