Δελτίο Τύπου - 10.11.2006

Δεν εντοπίζονται πλέον ίχνη κηλίδων στην θάλασσα του Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ιδιαίτερα θετικά εξελίσσονται οι εργασίες καθαρισμού μέρους της ακτής του Αλιβερίου στην οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα από τη διαρροή ποσότητας πετρελαίου από τις εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ Α.Ε.
Έτσι, από σήμερα το πρωϊ εξασφαλίσθηκε δίαυλος εισόδου - εξόδου στο λιμάνι Κάραβος του Αλιβερίου, ενώ εναέρια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν τις απογευματινές ώρες για επιθεώρηση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής δεν εντόπισαν ίχνη κηλίδων.
Οι προσπάθειες των συνεργείων της εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει όλες τις εργασίες καθαρισμού, επικουρούμενα από το προσωπικό της ΔΕΗ, έχουν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στην περισυλλογή πετρελαιοειδών από την ακτή. Τα σκάφη εργασίας της εταιρείας επιθεωρούν τα πλωτά φράγματα που έχουν στηθεί σε ευαίσθητες περιοχές. Τέλος, το αντιρρυπαντικό σκάφος "Ακταία" εκτελεί περισυλλογή όσων διάσπαρτων πετρελαιοειδών έχουν απομείνει στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το λιμάνι.

Αθήνα, 10 Nοεμβρίου 2006                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ