Επενδυτικές Σχέσεις - 23.07.2020

Ενημέρωση Επενδυτικού Κοινού

Ανακοίνωση

Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την τιτλοποίηση απαιτήσεων, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της ενέκρινε επί της αρχής στις 22.7.2020 τους βασικούς όρους της συναλλαγής τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών. Το ποσό της συναλλαγής θα κυμανθεί από € 300 έως € 350 εκατ. με επιτόκιο 6,8% και το ποσό των προς τιτλοποίηση απαιτήσεων εκτιμάται σε € 1,7 δις. Στη συναλλαγή, με διοργανωτή την Deutsche Bank, συμμετέχει ως επενδυτής η PIMCO, ενώ η τελική σύνθεση των επενδυτών θα οριστικοποιηθεί κατά τo κλείσιμο της συναλλαγής (financial close).

Η έγκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης των βασικών όρων της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων με καθυστέρηση έως 60 ημέρες, της οποίας το ποσό θα κυμανθεί από € 200 εκατ. έως € 250 εκατ. με επιτόκιο 3,5% και το ποσό των προς τιτλοποίηση απαιτήσεων εκτιμάται στα € 260 εκατ. Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity και επενδυτής η JP Morgan.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017.

 

Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την οριστικοποίηση των συμβατικών κειμένων και το κλείσιμο των συναλλαγών (financial close).

 

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2020

 

Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form