Επενδυτικές Σχέσεις - 03.11.2015

Υπογραφή δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ

Ανακοίνωση

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σήμερα 3 Νοεμβρίου 2015, υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους € 110 εκατ., στο πλαίσιο συνολικής εγκεκριμένης χρηματοδότησης ύψους € 190 εκατ. για επενδύσεις σε νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Η πρώτη σύμβαση ύψους € 80 εκατ. υπεγράφη στις 11 Δεκεμβρίου 2014.

Η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Ρόδο καθαρής ισχύος 115 MW και στην κατασκευή αναπτυξιακών έργων σε δεκαεπτά Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής σε νησιά και συγκεκριμένα σε Σαντορίνη, Λέσβο, Κάλυμνο, Σάμο, Κύθνο, Δονούσα, Ερεικούσα, Οθωνούς, Αστυπάλαια, Σκύρο, Κάρπαθο, Ικαρία, Λήμνο, Κω, Ανάφη, Σέριφο και Μεγίστη, διασφαλίζοντας τον αξιόπιστο και μακροχρόνιο ενεργειακό εφοδιασμό των νησιών αυτών και επιτυγχάνοντας την αντικατάσταση μονάδων παλαιάς τεχνολογίας με νέες πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2015 

Αναβαθμίστε τον browser σας

Για την περιήγηση στην ιστοσελίδα προτείνεται η αναβάθμιση του browser σας.

Ραντεβού Ραντεβού appointment form