Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σχετικά με το bonus του προέδρου & δ/ντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε.

Σχετικά με το bonus του προέδρου & δ/ντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα μεταδοθέντα στο κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού την Παρασκευή 29/8/08 ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ εξασφάλισε bonus, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στις 16 Ιουνίου 2008, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος με πρόταση δική του ζήτησε να μην δοθεί bonus στον ίδιο και στον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης για το έτος 2007, παρά το γεγονός ότι είχε βελτιωθεί σημαντικά η κερδοφορία της Επιχείρησης σε σύγκριση με το 2006.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Γ.Σ. των Μετόχων, ο γραμματέας της Συνέλευσης διάβασε την ακόλουθη πρόταση:
"Αν και η κερδοφορία του Ομίλου της ΔΕΗ το 2007 βελτιώθηκε σημαντικά κατά 558% σε σχέση με το 2006, ή ακόμη και εάν δεν συνυπολογισθούν τα έσοδα από την πώληση της Tellas, κατά 165%, ολοκληρώθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και η γενική εικόνα της Επιχείρησης ήταν πολύ καλή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος θεωρεί ότι, υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι σκόπιμη η επιβράβευση της αποτελεσματικής διαχείρισης της χρήσης 2007 για την καταβολή bonus, τόσο στον ίδιο όσο και στον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, η οποία επιβράβευση είχε προεγκριθεί από την 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2007".
Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε από τους μετόχους και, συνεπώς, είναι παντελώς αναληθές ότι ο ίδιος ή οποιοδήποτε άλλο ανώτατο στέλεχος έχει λάβει οποιοδήποτε bonus στην τελευταία διετία.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης μέσα σε μια περίοδο παρατεταμένης και πρωτοφανούς διεθνούς ενεργειακής κρίσης και εντείνει τις προσπάθειές της για τη δραστική μείωση των δαπανών της, ώστε να διασφαλισθούν οι απαραίτητες ταμιακές ροές που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Επιχείρησης.


Αθήνα, 30 Αυγούστου 2008                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.