Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Κοινά συμπεράσματα συνάντησης ΔΕΗ - Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου

Κοινά συμπεράσματα συνάντησης ΔΕΗ - Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κοινά συμπεράσματα της συνάντησης ΔΕΗ - ΑΗΚ


Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προσβλέπουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της διήμερης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησαν στελέχη των δύο εταιριών ηλεκτρισμού με επικεφαλής τους αντιπροέδρους της ΑΗΚ κ. Γιάννο Βαλανίδη και της ΔΕΗ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου.
Σκοπός της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου 2008 στα γραφεία της ΔΕΗ, ήταν η κατ' αρχήν ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις δύο ηλεκτρικές εταιρείες.
Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση αυτή και οι τομείς που εντοπίσθηκαν για περαιτέρω συνεργασία είναι οι ακόλουθοι:
- Εξέταση της πιθανότητας συνεργασίας για την προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Κρήτη και στην Κύπρο.

- Εξέταση της πιθανότητας περαιτέρω αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας στο θέμα της Διαχείρισης αγοράς ενέργειας και ανάπτυξης σχετικών λογισμικών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
- Θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των ηλεκτροπαραγωγών σταθμών και της ανάπτυξης σχετικών συστημάτων.
- Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Μηχανών Εσωτερικής Καύσης.
- Ζητήματα προγραμματισμού της Συντήρησης με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας (πληροφόρηση για την οργάνωση ενός συνεργείου για ατμοστροβίλους πολλών Σταθμών, καθώς και σύστημα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των Σταθμών της ΔΕΗ).
- Εξέταση της πιθανότητας συνεργασίας για την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εμπίπτουν κάτω από τους μηχανισμούς του Κιότο CDM.
- Συνεργασία και συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Για κάθε θέμα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και από τις δύο εταιρείες και ακολούθησαν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.
Οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι η συνάντηση των στελεχών της ΑΗΚ και της ΔΕΗ ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας πολύπλευρης συνεργασίας που θα αποβεί επωφελής και για τις δύο δημόσιες εταιρείες.


Αθήνα, 20 Αυγούστου 2008                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.