Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Ενημερωτική συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. με εκπροσώπους των ΜΜΕ

Ενημερωτική συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. με εκπροσώπους των ΜΜΕ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πορεία και τις προοπτικές της ΔΕΗ Α.Ε. αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στις πέντε βασικές προτεραιότητες της Επιχείρησης, που αποτελούν τον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού και οι οποίες είναι: στρατηγική ρυθμιστικού πλαισίου, μείωση των δαπανών, στρατηγική παραγωγής, νέες πηγές εσόδων και εταιρική κουλτούρα.
Στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Επιχείρησης είναι η προώθηση της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ με την:

  • Κατασκευή μονάδας 400 MW στο Αλιβέρι που υπολογίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2009.
  • Υποβολή σε σύντομο χρονικό διάστημα αίτησης αδειοδότησης για μία επιπλέον μονάδα συνδυασμένου κύκλου 400 MW στη Μεγαλόπολη που προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το 2011.
  • Κατάρτιση ενός λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος για τα υπόλοιπα 1.600 MW, που περιλαμβάνει μία λιγνιτική μονάδα της τάξεως των 400 MW στη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς τη δημιουργία μίας μονάδας λιθάνθρακα της τάξεως των 600 MW η οποία είναι υπό μελέτη.

Η επέκταση δραστηριοτήτων σε νέες πηγές ενέργειας, εσόδων και αγορών εντάσσεται στη στρατηγική της ΔΕΗ Α.Ε. με την SENCAP ΑΕ (κατά 50% ελεγχόμενη από τη ΔΕΗ) να στοχεύει στο να καταστεί σημαντικός παίκτης στην αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και με τη θυγατρική ΔΕΗ Ανανεώσιμες AE να έχει ως κεντρικό στόχο την εξασφάλιση του 20%-25% της εγχώριας αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το  υλικό της ομιλίας του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. (αρχείο ppt - zip)


Αθήνα, 19 Απριλίου 2007                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.