Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Απάντηση της ΔΕΗ σε αβάσιμα σχόλια του Τύπου

Απάντηση της ΔΕΗ σε αβάσιμα σχόλια του Τύπου
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε απάντηση αναφορών που έγιναν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Παρασκευή 27.01.2006 και σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου 28.01.2006, που αναφέρονταν σε "κόψιμο πίτας από τους ιθύνοντες της ΔΕΗ", θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων των αναφορών αυτών και συγχρόνως να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

Από την ημέρα της κρίσης, η Διοίκηση της ΔΕΗ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δ. Μανιατάκη, με συνεχείς συσκέψεις και ανοιχτή επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε εγρήγορση σε 16ωρη βάση, προκειμένου να εξασφαλίσει τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ότι εκτός της περίπτωσης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπου οι πρωτοφανείς για την περιοχή ακραίες καιρικές συνθήκες δημιούργησαν τα γνωστά προβλήματα, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βλάβες που παρουσιάσθηκαν αντιμετωπίσθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καθόλη τη διάρκεια της κρίσης υπήρχε συνεχής ενημέρωση των ΜΜΕ μέσω δελτίων τύπου και προφορικής ενημέρωσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Γενικούς Διευθυντές προς τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν συνεχώς στα γραφεία της Επιχείρησης.

Όλα τα παραπάνω δεικνύουν ότι δεν υπήρχε ούτε διάθεση αλλά ούτε και ελεύθερος χρόνος από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να συμμετέχει σε οποιουδήποτε τύπου κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η κοπή της πίτας για τα στελέχη της ΔΕΗ, έγινε στις 9 Ιανουαρίου με την παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΑΝ. Συνηθίζεται, η κάθε Γενική Διεύθυνση να κόβει ακολούθως την πίτα της με συγκεντρώσεις μόνον όμως των στελεχών και με πολύ απλές διαδικασίες. Το ίδιο συνέβη και στην κοπή της πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, στην οποία όχι μόνον δεν συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μανιατάκης, αλλά ούτε και ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αναστασιάδης, αφού και οι δύο βρισκόντουσαν, μαζί με άλλα υπηρεσιακά κλιμάκια της Επιχείρησης σε ολοήμερη σύσκεψη και σε ανοιχτή επικοινωνία με το ΥΠΑΝ και την Κεφαλονιά.
Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα σχόλια των δημοσιογράφων και των δύο αναφορών δεν ταιριάζουν καθόλου με το ύφος της εν λόγω συνάντησης για την κοπή της πίτας, η οποία ήταν ιδιαίτερα σύντομη και δεν ακολούθησε κανενός είδους δεξίωση.
Τελειώνοντας η Διοίκηση της ΔΕΗ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το προσωπικό που όλες αυτές τις ημέρες έδωσε σκληρή μάχη για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία, και θα ήθελε για ακόμη μια φορά να ζητήσει την κατανόηση των κατοίκων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.Αθήνα, 28.01.2006                                                                                              Από το Γραφείο Τύπου

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.