Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σχολισμός δημοσιευμάτων

Σχολισμός δημοσιευμάτων


                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σχετικά με την  απόφαση του Εφετείου Αθηνών η οποία απορρίπτει αγωγή της ΔΕΗ κατά της αποφάσεως 1/2013 της διαιτησίας στη ΡΑΕ και κατά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, και προς άρση παρανοήσεων που τυχόν δημιουργούνται από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, η Εταιρεία επισημαίνει τα εξής:
-    Το Εφετείο δεν υπεισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, στο ύψος της τιμής της Η.Ε. ή του κόστους της ΔΕΗ. Με την απόφασή του δεν έγιναν δεκτοί οι λόγοι ακυρώσεως που πρόβαλε η ΔΕΗ, με την αιτιολογία ακριβώς ότι δεν επιτρέπεται το δικαστήριο να ερευνήσει  επί της ουσίας την υπόθεση.

-    Κατά συνέπεια είναι αβάσιμες οι αναφορές σε δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν κρίση του Εφετείου επί της ουσίας που αφορά την τιμή προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας ή το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

-  Σημειώνεται, επίσης, ότι ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκκρεμεί η προσφυγή της  ΔΕΗ (από 25.3.2015) κατά απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η καταγγελία της Επιχείρησης για παράνομη κρατική ενίσχυση, λόγω της τιμής που όρισε η απόφαση της διαιτησίας, δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

-   Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Εφετείου ουδόλως επηρεάζει τα θέματα της τιμολόγησης της ΑτΕ ή των λοιπών πελατών, με το κόστος να αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα.

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2017

E-bill & E-pay


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


X

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.