Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σχετικά με δημοσιεύματα για τις προβλέψεις μεγεθών για το 2010 που αφορούν την Επιχείρηση

Σχετικά με δημοσιεύματα για τις προβλέψεις μεγεθών για το 2010 που αφορούν την Επιχείρηση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή σχολιασμό σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου (Πέμπτη 4/2/2010), η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο Προϋπολογισμός της Μητρικής Εταιρίας για το 2010, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο, προβλέπει κερδοφορία προ φόρων €626 εκατ. έναντι €531 εκατ. στον Προϋπολογισμό του 2009. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε παραδοχή τιμής για το πετρέλαιο Brent $80/bbl και για ισοτιμία €/$1,45, έναντι $55/bbl και €/$1,25 στον Προϋπολογισμό του 2009.

Αναφορικά με την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 0,7% ενώ, αντίστοιχα, οι πωλήσεις της ΔΕΗ στο εσωτερικό της χώρας θα μειωθούν κατά 1,8%. Τέλος, το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το 2010 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 97%.

Επισημαίνεται ότι η Εταιρία είναι εκτεθειμένη, μεταξύ άλλων, σε κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και δικαιωμάτων CO2, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση των αποτελεσμάτων από τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Αθήνα 5-2-2010

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.