Οικιακοί Πελάτες

Επαγγελματίες/Επιχειρήσεις

Εξυπηρέτηση

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Σημαντικές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. κατά τη συνεδρίασή του της 13.11.2007, ενέκρινε την υποβολή αιτημάτων προς τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να εξασφαλιστούν άδειες ηλεκτροπαραγωγής για τις ακόλουθες Μονάδες:

- Μονάδα συνδυασμένου κύκλου ισχύος 800MW, με καύσιμο φυσικό αέριο, στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης
- Μονάδα ισχύος 450 MW, με καύσιμο λιγνίτη, στον ΑΗΣ Μελίτης.
- Μονάδα ισχύος 450 MW, τεχνολογίας ρευστοποιημένης κλίνης, με καύσιμο λιγνίτη, στην περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.
- Μονάδα ισχύος 700-800 MW, με καύσιμο λιθάνθρακα στο Αλιβέρι.
- Μονάδα ισχύος 700-800 MW, με καύσιμο λιθάνθρακα στη Λάρυμνα.

Αποφασίστηκε επίσης η μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής ώστε το έδαφος με τα κοιτάσματα λιγνίτη να αξιοποιηθούν από τη ΔΕΗ.
Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε να αρχίσουν οι διαδικασίες για την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην Κρήτη ύστερα από συμφωνία με το ΔΕΣΦΑ ΑΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) για την ανάπτυξη ενός τερματικού Σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θέση Κορακιά και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών μεταφοράς αερίου.
Η ΔΕΗ Α.Ε. θα κατασκευάσει δύο Μονάδες Συνδυασμένου Κύκλου ισχύος 250MW εκάστη και θα μετεγκαταστήσει στο νέο Σταθμό Κορακιάς τρεις αεριοστροβίλους από το Σταθμό Λινοπεραμάτων.
Οι Μονάδες του Σταθμού των Χανίων θα μετατραπούν σε Μονάδες κατάλληλες για καύση φυσικού αερίου και δύο αεριοστρόβιλοι θα μετατραπούν σε Μονάδα συνδυασμένου κύκλου.
Ο Σταθμός των Λινοπεραμάτων θα τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι το 2014 ενώ με την ολοκλήρωση των αγωγών φυσικού αερίου στη Μονάδα του Αθερινόλακκου μέχρι το 2016 οι Μονάδες που λειτουργούν εκεί θα μετατραπούν έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου.
Για την προμήθεια των Σταθμών Παραγωγής της Κρήτης με υγροποιημένο φυσικό αέριο το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες.
Το Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ αποφάσισε επίσης την εκπόνηση μελετών για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη συνέχιση της σχετικής διαβούλευσης με βάση τις προτάσεις της Επιχείρησης και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τις μελέτες, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων που εγκρίθηκε ποτέ, ύψους περίπου άνω των τεσσάρων δισ. Ευρώ.

Αθήνα 13-11-2007

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας email phone


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

E-bill & E-pay

ΚΔΕΠ


Κατεβάστε την εφαρμογή της ΔΕΗ


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο dei.gr .

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.